Hlavní obsah

Slavia odmítla záchranu. Není ale konec, musíme to v Ostravě urvat, burcuje Necid

Praha

Hrát o všechno v posledním kole? Přesně tomu se chtěla Slavia vyhnout. Nepovedlo se, v neděli se Slováckem (1:1) zahodila i nemožné, v Ostravě bude bojovat o holý život. „Chtěli jsme to rozhodnout teď doma... Je to smutný, máme šest dní na to, abychom se z toho sebrali a na Baníku vyhráli,“ řekl útočník Tomáš Necid.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Slavie Tomáš Necid ví, že Slavii čeká v sobotu na Bazalech bitva o přežití.

Článek

Stoprocentní jistotu dá červenobílým jedině výhra. V případě remízy musí doufat, že Bohemians 1905 doma s Plzní nebo Olomouc v Liberci nezískají tři body. Pokud Sigma či Klokani prohrají, můžou si sešívaní dovolit na Bazalech i porážku. Jenže na to nelze spoléhat.

„Pocity jsou špatné, je to blbý. Není ale konec, musíme to prostě v Ostravě zvládnout," podotkl Necid. Slávisté si musí pořádně drbat hlavy, neboť nebýt kolapsu v koncovce, Slovácko by porazili a na sever Moravy by jeli v klidu dohrát soutěž. Hned třikrát stáli tváří v tvář brankáři Slovácka Milanu Hečovi, ani jednou ho nedokázali překonat. Částečně zlým řešení, dílem výtečných zákroků Heči.

„Tolik šancí jsme dlouho neměli, a my je skoro všechny zahodíme. To je velká škoda," litoval Necid. „Byli jsme pětkrát sami před bránou, čtyřikrát trefíme gólmana, nebo vystřelíme vedle," kroutil hlavou útočník Slavie. Sám se v jedné velké šanci objevil, ve druhém poločase z 12 metrů nastřelil Heču. V té chvíli však už mohl mít Necid na kontě gól, stačilo, kdyby mu v 13. minutě při úniku přihrál před prázdnou branku Marcel Gecov. Jenže záložník střílel, Heča jej vychytal.

Vyrovnání předcházel otočený aut

„Vzal to na sebe, ok. Nedal, stane se, beru to. Každý hráč se rozhoduje jinak," odmítl Necid, že by Gecovovi cokoli vyčítal. Nazlobil jej naopak způsob, jakým obránce Jan Trousil pět minut před koncem vyrovnal.

„Byl tam otočený aut, z toho padl gól. Ale byla to naše chyba. Když míč proletí celým vápnem na zadní tyči, kde je soupeř úplně sám... Mohl si balon klidně i zpracovat," nechápal Necid, který si nemyslí, že bude pro Slavii výhoda, že Baníku už o nic nepůjde.

„Pro Baník se sice situace rapidně změnila k lepšímu, pro nás se nic nemění. Hrajeme o záchranu, pojedeme do Ostravy urvat tři body."

Reklama

Související témata: