Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Sparta koncertovala i bez reprezentantů, klokani se vzepřeli osudu

Stále bylo o co hrát, o záchranu i evropské poháry. Nejvýraznějšího výsledku přesto dosáhla Sparta, která už má dávno titul v kapse. Na hřišti třetí Mladé Boleslavi i bez několika reprezentantů koncertovala, což se samozřejmě odrazilo v nominaci ideální sestavy 29. kola fotbalové Gambrinus ligy podle Sport.cz. Letenští dodali tři hráče, neztratili se ani stateční klokani.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Článek

Mistrovská jízda pokračuje. Sparta již kolo před koncem vyrovnala ziskem 76 bodů svůj vlastní rekord soutěže. V Mladé Boleslavi sice nechala odpočívat některé reprezentanty, přesto hladce vyhrála 4:0. V záloze si užíval Matějovský, vysoký standard posledních týdnů pak v obraně potvrdili Kadeřábek s Holkem.

Bitvu o záchranu pořádně zamotali klokani, kteří vyhráli v Jablonci. Především díky dvěma trefám Jakuba Rady, zdatně mu sekundoval také Moravec. V dresu olomouckých záchranářů zase vynikl Schulmeister.

Do sestavy se tlačil nezvykle velký počet brankářů, ale nakonec jsme dali přednost ostravskému Šromovi, který v Teplicích chytil i penaltu. Pořádek před ním dělá plzeňský Procházka, i když Viktorka jen plichtila s Brnem. Chybět nemůže liberecký záložník Pavelka, který Slovanu na Dukle vystřelil pohárovou Evropu.

Jihlava pak náramně vyšel zápas s Příbramí. Pohodovou výhru Vysočiny režíroval Vaculík, předvedl se také střídající Karlík.

Sestava 29. kola fotbalové Gambrinus ligy podle Sport.cz:
Šrom (Ostrava) - Kadeřábek (Sparta), Procházka (Plzeň), Holek (Sparta), Karlík (Jihlava) - Pavelka (Liberec), Matějovský (Sparta), J. Rada (Bohemians 1905), Vaculík (Jihlava) - Schulmeister (Olomouc), Moravec (Bohemians 1905).

Reklama