Hlavní obsah

Baník Ostrava prodloužil smlouvu s nejlepším střelcem Kukecem

Ostrava

Chorvatský fotbalista Davor Kukec zůstává v Ostravě. Slezský klub využil opci a s osmadvacetiletým záložníkem, který byl nejlepším střelcem Baníku v uplynulém ročníku, podepsal novou smlouvu na příští dvě sezóny. Kontrakt na další dva roky v Ostravě uzavřeli i obránce Ondřej Sukup a záložník Marek Šichor.

Foto: www.fcb.cz

Ostravský fotbalista Davor Kukec se raduje z gólu.

Článek

Baník dva dny po závěrečném utkání se Slavií podnikl první kroky ke stabilizaci kádru a kromě prodloužení smluv se třemi hráči oznámil, že nevyslyší ani zájem Plzně o stopera Jana Baránka a Jablonce o záložníka Jána Greguše.

Tým by měl nadále vést trojlístek Tomáš Bernady, Martin Svědík a Radomír Korytář zastřešený sportovním manažerem Radkem Slončíkem. Provizorní kvartet se osvědčil v závěru sezóny, po odchodu Františka Komňackého s týmem v posledních šesti zápasech pětkrát vyhrál a ze sestupového šestnáctého místa vyletěl do středu tabulky. "Vedením klubu nám bylo ještě před zápasem proti Slavii řečeno, že se s námi všemi dále počítá," řekl Bernady.

Bernady a spol. mají už necelé tři týdny před začátkem letní přípravy jistotu, že nebude muset hledat náhradu za levonohého chorvatského záložníka Kukece. S pěti trefami nejlepší kanonýr Baníku se rozhodl přistoupit na podmínky nové dvouleté smlouvy, na Bazalech tak v červenci načne už svou čtvrtou sezónu.

Reklama

Související témata: