Hlavní obsah

Slavia dostala pokutu za chování fanoušků v Brně

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR udělila Slavii Praha pokutu 60 tisíc korun za chování jejích fanoušků v Brně. Zápas 28. kola první ligy byl přerušen kvůli skandování vulgarit na adresu předsedy FAČR Miroslava Pelty.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Hlavní rozhodčí Pavel Královec přerušuje utkání mezi Brnem a Slavií kvůli vulgárnímu pokřikování fanoušků na adresu předsedy FAČR Miroslava Pelty.

Článek

Rozhodčí Pavel Královec kvůli projevům diváků zhruba po 72 minutách přerušil hru a poslal oba týmy do šaten. Pokračovalo se za necelou čtvrthodinu. "Slávističtí fanoušci se tam snažili ukončit zápas. Je to nastavené tak, že když je první přestupek tohoto druhu, dostává klub obvykle pokutu 20 tisíc. Slavia je tam asi potřetí a poslední pokuta byla 50 tisíc, takže samozřejmě má ten trest vyšší," řekl tiskový mluvčí disciplinární komise Jaroslav Kolář.

Zbrojovka se sice disciplinárně provinila, ale kvůli polehčujícím okolnostem nebyla potrestána. "Rozhodčí při přerušení řekl, že zápas ukončí, pokud Brno nezajistí všemi prostředky, aby se to už dál neopakovalo. Shoda byla taková, že je potřeba vyklidit sektor hostí, protože jinak by se ten zápas pravděpodobně nedohrál," uvedl Kolář.

Sparta Praha zaplatí 30 tisíc korun za porušení povinností pořadatele v utkání 30. kola s Jihlavou. Příznivci mistrovského týmu pět minut před koncem vtrhli na trávník. Duel musel být přerušen a teprve po návratu chuligánů na tribuny se dohrál.

Pokutou 20 tisíc korun byl potrestán Liberec za výtržnosti svých fanoušků v zápase 29. kola na hřišti Dukly Praha. Dejvický klub musí za nezvládnutí pořadatelské služby zaplatit 10 tisíc korun.

Reklama

Související témata: