Hlavní obsah

Štípek bude hostovat v Hradci Králové, Krmenčík v Dukle

Plzeň

Dva nadějní fotbalisté Viktorie Plzeň budou hostovat v jiných prvoligových klubech. David Štípek se bude hlásit v kádru nováčka nejvyšší soutěže, Hradce Králové, Michal Krmenčík pak bude o další prvoligové starty bojovat v pražské Dukle.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zleva David Štípek, František Rajtoral a Jan Kovařík z Plzně se radují z gólu.

Článek

„V obou případech se jedná o talentované hráče, se kterými Viktoria do budoucna počítá. V realitě současného plzeňského kádru by však pravděpodobně nedostali tolik zápasových příležitostí, herní vytíženost je přitom v jejich věku prioritou. Hradec Králové i Dukla Praha měly o naše hráče eminentní zájem, oba by měli v následující sezóně dostat výrazný prostor. V tuto chvíli dolaďujeme v obou případech varianty ročního hostování," komentoval situaci generální manažer Viktorie Plzeň Adolf Šádek.

David Štípek je plzeňským odchovancem, barvy Viktorie hájí nepřetržitě od žákovských let s výjimkou půlročního hostování v Mladé Boleslavi. V nejvyšší soutěži si do této chvíle připsal 24 zápasů a 2 branky. Cenné starty a branky si již připsal také v duelech evropských pohárů.

Krmenčík pomohl Baníku k záchraně

Sokolovský odchovanec Michal Krmenčík je kmenovým hráčem Viktorie od roku 2008, po působení v mládežnických týmech Plzně si vyzkoušel hostování v mateřském Sokolově, v Čáslavi a poslední půlrok poté v Baníku Ostrava. Především v tradičním slezském celku prokázal svůj potenciál, když se jedenácti starty a dvěma brankami podílel na ostravském udržení prvoligové příslušnosti.

Další z kmenových fotbalistů Viktorie, dvaadvacetiletý Martin Sladký, se zapojí do přípravy týmu Vysočina Jihlava. O případné formě působení univerzálního fotbalisty, který naposledy hostoval v dresu druholigového Táborska, se bude jednat v následujících týdnech.

Reklama

Související témata: