Hlavní obsah

Sparta posiluje útok, z Mladé Boleslavi přichází Nešpor

Praha

Fotbalová Sparta posiluje kádr o útočníka Martina Nešpora. Čtyřiadvacetiletý ofenzivní hráč podepsal na Letné smlouvu na tři roky a ve středu zahájí společně s novými spoluhráči přípravu na následující sezónu. Do Mladé Boleslavi za něj naopak míří sparťanský záložník Jiří Skalák (roční hostování s opcí).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Nešpor v utkání na Slavii.

Článek

Tahounem sparťanského útoku byl v mistrovské sezóně kapitán David Lafata. Záda mu kryl spolehlivý náhradník Roman Bednář, který však měl smůlu na zranění. Proto se na Letné rozhodli ofenzivu posílit.

„Martin Nešpor je typologicky takovým hráčem, kterého jsme hledali. O jeho příchodu jsme uvažovali už delší dobu, v posledních letech se kontinuálně zlepšoval, o čemž svědčí například i jeho výrazná branková produktivita v podzimní části minulé sezóny," komentuje transfer Jakub Otava, člen představenstva AC Sparta Praha. „Věříme, že ve Spartě bude jeho herní a výkonnostní růst pokračovat."

„Mám před sebou nejlepší léta kariéry a kam jinam v Čechách jít, než do Sparty? Jsem moc spokojený, protože cítím, že dělám důležitý krok. Na Spartu se těším," vypráví nová letenská posila.

„Martin Nešpor je typem útočníka, který složení kádru mistrovského týmu může vhodně doplnit. Pro ročník Jirky Skaláka je nadcházející sezóna důležitá, protože vyvrcholí domácím mistrovstvím Evropy do 21 let. Na jaře zanechal velmi dobrý dojem v Brně, nyní bude mít možnost působit v týmu, který se probojoval do evropských pohárů," říká agent obou hráčů Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest International.

Reklama

Související témata: