Hlavní obsah

Mladá Boleslav si pospíšila, jako první začala přípravu na českou i Evropskou ligu

Mladá Boleslav

Boleslavským fotbalistům skončila dvoutýdenní dovolená a na prvním tréninku nové sezóny se sešli již dnes. Sešlo se jich třicet, ale ne všechna jednání o změnách v hráčském kádru skončila.

Foto: fkmb.cz

Michal Ďuriš už zahájil přípravu s Mladou Boleslaví.

Článek
Fotogalerie

„Hráčům jsem poděkoval za uplynulou sezónu a umístění na třetím místě v lize, zároveň jsem však vyjádřil nespokojenost se závěrem jarní sezóny, konkrétně s třemi zápasy, které prohráli, přestože dobře věděli, že se v nich rozhodovalo o podobě hráčského kádru v další sezóně," prohlásil prezident klubu Josef Dufek. „Jednáme ještě o příchodu dalších hráčů a v návaznosti na ně samozřejmě i o některých odchodech," dodal prezident.

David Jarolím doléčuje zranění z konce předchozí sezóny a začne přípravu od středy. Jan Šeda se vrátil z ročního hostování v nizozemském Waalwijku. Jakub Navrátil podepsal tříletou smlouvu po skončení předchozího kontraktu v tureckém Sivassporu. Jan Šísler přestoupil již v zimě z Hradce Králové, ale na jaře působil na hostování v Brně. Michal Ďuriš přišel z Plzně na roční hostování. Milan Vukadinovič (hráč Táborska) je testován v době svého osobního volna. U Francouze Donneila Moukanzy je zatím v řešení forma jeho příchodu z AC Valence. Michal Smejkal se vrátil z hostování ve Slavii a Jakub Řezníček z Příbrami.

Odchází Chramosta a Nešpor, přichází Ďuriš, Skalák a Šisler

Boleslavská ofenzíva prochází zásadní proměnou. Odešli Chramosta do Plzně a Nešpor do Sparty, přišli na hostování Ďuriš z Plzně a Skalák ze Sparty a do posílení ofenzívy patří i přestup Šislera.

„Za dva roky působení v Mladé Boleslavi ukázal Martin Nešpor své nesporné kvality a díky konkrétnímu zájmu vítěze české ligy a poháru Sparty o jeho služby jsme nabídku akceptovali," uvedl Dufek.

Jan Chramosta zase zamířil do Plzně na roční hostování, opačným směrem přišel Michal Ďuriš také na roční hostování. „Nazval bych to správným sňatkem z rozumu pro oba kluby," charakterizoval boleslavský prezident přesuny útočníků mezi Boleslaví a Plzní. „Chramosta potřebuje oživit svoji rozvíjející se kariéru. Jsem rád, že dostává příležitost ve Viktorii Plzeň, čili v předním tuzemském klubu s velkými evropskými úspěchy. Věřím, že Ďuriš bude důležitým článkem v plnění našich sportovních cílů v tuzemské i Evropské lize," dodává Dufek.

V jednání je ještě příchod brankáře Aleše Hrušky z Příbrami. Naopak angažmá v Bolce ukončil zkušený útočník Jiří Štajner.

Reklama

Související témata: