Hlavní obsah

Vicemistr má nejvyšší cíle. Chceme titul! zní z Plzně

Plzeň

Český vicemistr zahájil ve středu přípravu na novou sezónu, na jejímž konci by rád slavil mistrovský titul. Trenéru Plzně Dušanu Uhrinovi se hlásily všechny tři posily - Jan Chramosta, Ondřej Vaněk i Martin Chrien. Sedmička reprezentantů se připojí v pondělí.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Fotbalisté plzeňské Viktorie zahájili ve středu letní přípravu. Mezi novými posilami jsou reprezentační záložník Ondřej Vaněk (vlevo) a útočník Jan Chramosta.

Článek

„Posily jsme přivedli proto, abychom zvýšili konkurenci. Záleží jen na nich, zda se prosadí," řekl Uhrin. Slibuje si především od dvojice Chramosta - Vaněk. První z nich, který přišel z Mladé Boleslavi na roční hostování, platí stále za vysoce perspektivního útočníka, Vaněk má za sebou rok v turecké lize, dostává pozvánky do reprezentace.

Změny v plzeňském kádru:
Příchody
Jan Chramosta (Mladá Boleslav)
Ondřej Vaněk (Kayserispor)
Martin Chrien (Banská Bystrica)
Návraty z hostování
František Rajtoral (Hannover)
Jakub Hora (Bohemians 1905)
Lukáš Stratil (Příbram)
Odchody
Michal Ďuriš (Mladá Boleslav)
Tomáš Wágner (Mladá Boleslav)

„Viktoria má nejvyšší cíle, chci k nim dopomoct. Od angažmá očekávám zisk nějaké trofeje a útočnou hru," pravil Chramosta, za něhož putoval do Boleslavi Michal Ďuriš. Třiadvacetiletého útočníka však čeká tvrdý boj, neboť konkurence v Plzni je značná i přes odchod Tomáše Wágnera do Boleslavi. O jedno místo na hrotu si to rozdá se Stanislavem Teclem a Markem Bakošem.

„Nepředpokládal jsem, že to tady bude lehčí než v Boleslavi, vždyť Plzeň je top mančaft," nebojí se Chramosta. Podobně složitou cestu do sestavy bude mít také Vaněk, neboť na jeho pozici je ve Viktorii Daniel Kolář. „Záleží jen na mně, jak budu hrát. To je všude stejné," mávl rukou. Třetím do party noviců je osmnáctiletý slovenský záložník Martin Chrien, jenž působil v Banské Bystrici.

Rajtoralovi v kabině rychle vyklízeli místo

Na úvodním tréninku se hlásily i staronové tváře: obránce František Rajtoral, jemuž skončilo hostování v Hannoveru, které německý klub neprodloužil, z Bohemians 1905 se vrátil záložník Jakub Hora, z Příbrami útočník Lukáš Stratil.

„Ani mi nepřišlo, že jsem byl v Německu. Jen snad, že v kabině mi zasedli místo. Když ovšem dotyčný zjistil, že se vracím, rychle ho vyklidil," culil se Rajtoral. Dotyčným byl mladík Matěj Končal.

Až v pondělí se k mužstvu připojí sedmička reprezentantů (David Limberský, Václav Procházka, Lukáš Hejda, Tomáš Hořava, Stanislav Tecl, Milan Petržela, Daniel Kolář), a také brankář Matúš Kozáčik, který má virózu. Tým se bude následující trénovat v Plzni, druhého července odjede na tradiční herní kemp do rakouského Westendorfu, kde podstoupí čtyři zápasové testy.

Pokud nedojde k překvapivému odchodu, vstoupí Viktoria do sezóny možná s nejsilnějším kádrem za poslední roky. I vzhledem k tomu nemůžou být ambice jiné než ty nejvyšší. „Jsme Viktoria Plzeň, chceme uspět na všech frontách," vyhlásil Uhrin.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice