Hlavní obsah

Pamič, Podaný, Balaj a spol. se vrátili domů, nejspíš však zase vyrazí do světa

Cílem je postup do Ligy mistrů, a tak fotbalová Sparta před startem nové sezóny potřebuje ještě zkvalitnit kádr. Z opor mistrovského týmu odešel jen brankář Vaclík, na prvním tréninku letní přípravy se naopak představilo pět posil - Radoslav Kováč, Michal Breznaník, Martin Nešpor, David Bičík a Marek Štěch. Jeden zajímavý transfer ještě na Letné nevylučují. Před odjezdem na soustředění do Itálie dojde k zúžení kádru.

Foto: Petr Horník, Právo

Manuel Pamič se do Sparty vrátil nejspíš jen na skok.

Článek

Víc než jedna opora neodejde. To je plán, jehož se Sparta zatím drží. I pokud se jedná o reprezentanty Krejčího či Hušbauera. „Láďa má jasno, že jeho odchod není na pořadu dne. Prodloužil smlouvu a dohoda je jasná, chce hrát se Spartou Ligu mistrů," říká člen představenstva klubu Jakub Otava. „U Pepy je situace podobná, ale vzhledem k jeho sezóně se asi nějací zájemci ozvou. Nejspíš až po mistrovství světa, zatím je přestupový trh dost mrtvý. Přesto ho chceme udržet."

Zatím poslední posilou je Nešpor, za kterého do Mladé Boleslavi odchází na roční hostování s opcí talentovaný Skalák. „Jirka potřebuje hrát, blíží se EURO do 21 let. U nás by narážel na velkou konkurenci. Stal se součástí nějakého obchodu, Boleslav si ho vybrala. A může s ní také hrát poháry," vysvětluje Otava.

Balaj si udělal jméno v Polsku

Brankář Švenger míří na roční hostování do Bohemians 1905, Marku Čechovi skončila smlouva. Sparta naopak zkouší slovenského gólmana Mateje Vozára. „Je to mladý talentovaný brankář, který na sebe upozornil v Trenčíně a působil také v Itálii. Vzali jsme ho na testy a chceme si jej otestovat. Jedná se o případnou investici do budoucna."

Přípravu zahájili také hráči, kteří v minulé sezóně hostovali jinde - Manuel Pamič, Lukáš Pauschek, Bekim Balaj, Jakub Podaný a Adam Jánoš. „Potřebují hlavně hrát. Ve většině případů tak platí, že se vrátili domů a brzy opět vyrazí do světa," avizuje Otava.

Jánoš se rozehrál v Jihlavě a vysočina o něj má i nadále eminentní zájem. v kursu je také albánský útočník Balaj. „Evidujeme o něj obrovský zájem u nás i v Polsku, kde si udělal v předchozí sezóně dobré jméno," poukazuje Otava.

Podaný se uvedl v Řecku

Angažmá si naopak může najít Španěl Gil, ani Chorvat Pamič už není pro Spartu perspektivní. „Vrátil se z Verony, která na něj neuplatnila opci, řeší se jeho budoucnost. Na jeho místě máme Costu, Hybše a Podaného, měl by to hodně složité."

Podaný se ve světě neztratil. „Jakub odehrál všechny zápasy řecké ligy, kde o něj i nadále stojí. Má dobré jméno, takže případně by nebyl problém mu sehnat hostování i v tuzemsku," oceňuje Otava.

Záložník Zeman se Spartou ani netrénuje, nejspíš zůstane dál v Příbrami. Pauschek má během krátké přípravy dokázat, že má na to, aby byl alternativou za reprezentanta Kadeřábka.

Další obránce Krátký se vrátil do Teplic, na odchodu je nejspíš i záložník Vacek. „Kamil má u nás až do konce června hostování z Verony. Máme s ním takový vztah, že s námi dál trénuje. Jeho budoucnost se bude řešit v nejbližší době," vysvětluje Otava.

Reklama