Hlavní obsah

Masérského stolu už má Pilař plné zuby, do Plzně se vrací hladový po fotbale

Plzeň

Po dvou letech strávených v německé bundeslize hlásí fotbalista Václav Pilař návrat na západ Čech. Rychlonohý záložník ve Viktorii působil v sezóně 2011/2012, zahrál si Ligu mistrů i Evropskou ligu, stal se miláčkem publika. Od nové sezóny bude opět oblékat červenomodrý dres. Z jeho návratu bude mít radost i trenér reprezentace Pavel Vrba, který svého bývalého svěřence nepřestal sledovat.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Václav Pilař (vpravo) oslavuje gól vstřelený Černé Hoře.

Článek

„Strávil jsem v Plzni krásný rok, fotbal mě tu bavil, parta v kabině byla skvělá. Na návrat jsem se hodně těšil. Trochu se to tu změnilo, stadión už je kompletně hotový. Když jsem tu hrál, tak se ještě stavělo a například vnitřní prostory včetně kabiny prošly od té doby opravdu velkou proměnou. Teď je to krásný fotbalový stánek a také okolí je opravdu nádherné. Moc se mi tu líbí," řekl pro klubové stránky krátce po úvodní prohlídce Doosan Areny hradecký odchovanec.

Pětadvacetiletého fotbalistu během angažmá v Německu trápila zranění, nyní je však podle svých slov stoprocentně nachystán na další plzeňskou výzvu. „Mám obrovskou chuť do fotbalu. Pokud nejsem s balónem na hřišti, nejsem šťastný. Nebaví mě sedět na lavičce nebo na masérském stole. Toho už bylo dost. Momentálně jsem zdravotně v pořádku, nemám žádné bolesti ani omezení. Poslední půlrok už jsem normálně trénoval a hrál," dodává záložník, který přišel z Wolfsburgu na roční hostování s opcí.

Potřebuje teď hlavně hrát

Když začal před touto sezónou řešit další možné kroky v kariéře, rozhodování netrvalo dlouho. „Upřednostnil jsem jednoznačně sportovní hledisko. Chci hlavně hrát, vrátit se zpátky na hřiště. Když jsem přemýšlel o návratu do Čech, tak jedině do Plzně," popisuje Pilař, který si zároveň uvědomuje kvalitu současné Viktorie. „Kluci hrají skvěle, nebudu mít nic jistého. Ale to k úspěšným týmům patří. Přišel jsem, abych pomohl být Viktorce ještě úspěšnější."

Šikovný záložník tak věří, že se ve Viktorii vrátí do stejné formy jako před odchodem. „V Plzni chci pokračovat tam, kde jsem skončil. Takže hlavně bavit diváky, pokusit se postoupit do Evropské ligy a bojovat o titul v nejvyšší soutěži," uzavírá Václav Pilař.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice