Hlavní obsah

Most je před dohodou se Sieglem, zůstane i Jendruščák

PRAHA

Mostecký nováček první fotbalové ligy si snaží zajistit služby dalších hráčů, kteří mu pomohli k historickému postupu. Po nedávném podpisu smlouvy s Jiřím Novotným se vedení klubu už předběžně domluvilo na prodloužení kontraktu s kanonýrem Horstem Sieglem, navíc se mu podařilo o rok prodloužit hostování Petra Jendruščáka z Příbrami. Řekl to ředitel klubu Emil Boukal.

Foto: PRÁVO

Horst Siegl ještě v dresu Příbrami

Článek

Podle Boukala smlouva se Sieglem sice ještě nebyla podepsána, ale její podmínky už jsou dojednány. "Včera jsem s Horstem jednal v Praze, naše představy se výrazně sblížily a nevidím důvod, proč by v nejbližších dnech nemohla být smlouva podepsána," uvedl Boukal.

Siegl jeho slova potvrdil. "Na devadesát procent zůstávám, v pátek zřejmě smlouvu podepíšeme," uvedl. Stejně jako v případě Jiřího Novotného by mělo jít o dvouletý kontrakt.

Šestatřicetiletý kanonýr v průběhu léta zvažoval nabídku z exotického Kataru. Nakonec ale s velkou pravděpodobností zůstane na severu Čech a stane se nejzkušenějším hráčem na prvoligových soupiskách. Na kontě má už 401 ligových startů a v nich úctyhodných 165 branek. Do nejvyšší soutěže se vrací po roce; dosud poslední ligový zápas odehrál v dresu Plzně v 30. kole ročníku 2003/2004.

Boukal pracuje také na setrvání dalších opor současného kádru. "S Příbramí jsme domluveni na prodloužení hostování o další rok u Petra Jendruščáka, a podobnou dohodu už máme také s Ostravou o Romanu Svrčkovi," řekl funkcionář.

Reklama

Související témata: