Hlavní obsah

Přestup Petrouše do Sparty je na spadnutí

PRAHA

Bývalý reprezentační obránce Adam Petrouš míří do Sparty. S mistrem se dohodl na podmínkách tříleté smlouvy a blízko dohodě je letenský klub i s Kazaní, které fotbalista patří, i když jaro prožil na hostování v Austrii Vídeň. Petrouš by měl vytvořit stoperskou dvojici s Lukášem, kterého Sparta získala z Liberce.

Foto: ČTK/Stanislav Peška

Adam Petrouš (vlevo) na archivním snímku

Článek

"Smlouva je v podstatě připravena, měla by být doladěna koncem týdne a také jednání klubů spějí k dobrému závěru," řekl Právu hráčův manažer Pavel Zíka. Petrouš by měl už v pátek kontrakt na Letné podepsat a stát se po Lukášovi, Pospěchovi a Kiselovi čtvrtou posilou Sparty, jejíž příprava začne 4. července.

Sparta usilovala o Petrouše už při prvním působení trenéra Jaroslava Hřebíka před třemi lety, ale tehdy se ještě nepovedlo oporu věčného rivala získat. Petrouš odešel v závěru roku 2003 do Kazaně, kde si ale příliš nezahrál a poslední rok strávil na hostování v Austrii Vídeň. Rakouský klub o jeho další služby nestál, a tak by se Petrouš musel vrátit zpět do Ruska. Jenže nedostatek kvalitních stoperů na Letné zřejmě nasměruje jeho kroky zpět do české ligy.

Sedmadvacetiletý Petrouš odehrál v české lize 161 zápasů, v nichž vstřelil deset branek. Poslední ligový duel v dresu Slavie absolvoval v listopadu 2003.

Reklama

Související témata: