Hlavní obsah

Hlavně žádné unáhlené závěry, varoval po výprasku na Slavii liberecký Rajnoch

Praha

Nejprve čtvrteční kolaps na evropské pohárové scéně a vyřazení hned v kvalifikačním předkole, tři dny poté čtyřbrankový výprask v ligovém duelu v pražském Edenu. Fotbalový Liberec prožívá hodně kruté dny, nejzkušenější hráč Severočechů Jan Rajnoch s ním. „Žádné unáhlené závěry ale nepomohou, z momentální situace se dostaneme jen prací,“ připomínal po lekci, kterou dostal jeho tým od Slavie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký stoper Jan Rajnoch.

Článek
Fotogalerie

Pohled na tabulku pro vás není příliš lichotivý. Po třech odehraných ligových kolech ani jedna výhra, na kontě dva body a až třináctá příčka.

To proto, že hodně gólů dostáváme a málo jich dáváme. Jenže v potaz je třeba brát i to, že jsme zatím hráli dvakrát venku a jen jednou doma.

Přitom v Edenu jste v první půli hráli se Slavii víc než vyrovnanou partii, před přestávkou jste dokázali vyrovnat a průběh střetnutí vám měl nahrávat.

My ale odmakali celý zápas. Tedy, až na poslední minuty. Jenže po změně stran jsme dostali naprosto zbytečný druhý gól, který o výsledku rozhodl. Už o přestávce nám bylo jasné, že kdo ho vstřelí, bude mít navrch a tři body zřejmě získá. Povedlo se to domácím, kteří pak mohli v dalším průběhu zápasu bránit a čekat na brejky.

A z nich vás v samém závěru potrestat dalšími dvěma góly...

Výsledek je hodně krutý a průběhu střetnutí neodpovídá. Po zbytečných chybách jsme se ale na konci utkání rozložili a závěr psychicky vůbec nezvládli, což by se stát nemělo.

Vyškolil vás domácí útočník Škoda, který nejenže vstřelil dva góly, ale měl i další vyloženou šanci, takže výsledek pro vás mohl být ještě krutější...

Nejdříve zužitkoval dlouhý balón, pak využil naši chybu v rozehrávce. Jako nejzkušenější z libereckých hráčů jsem měl situace pohlídat, takže chyby jdou za mnou.

Nebyl snad závěrečný kolaps důsledkem čtvrteční odvety Evropské ligy, kterou jste ani doma nezvládli a z pohárové scény vypadli?

To nemyslím. I když bylo utkání na Slavii hodně náročné a v závěru už se nám motaly nohy, měli jsme ho zvládnout a dohrát ho alespoň se ctí.

A co třeba Slavia? Nazaskočila vás svým bojovným kolektivním výkonem, s nímž na vás vyrukovala?

Je na ní vidět, že v porovnání s jarem tvoří mnohem jednotnější celek a hodně bojuje. Také jednoduchý fotbal, na který sází, jejím hráčům vyhovuje. Navíc se v klubu zřejmě pročistila i atmosféra, což je také znát. Teď je na nás, abychom podobně pročistili vzduch i v Liberci.

Takže vaše řešení, jak ze současné mizérie ven?

Hlavně to ale nechce dělat žádné unáhlené závěry. Ze současné situace se dostaneme jedině prací. Proto se musíme na příští domácí utkání s Duklou nachystat tak, abychom ho zvládli a vyhráli.

Dočká se Liberec první ligové výhry v nové sezóně v pátek proti pražské Dukle?
Ano
36,9 %
Ne
63,1 %
Celkem hlasovalo 1960 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice