Hlavní obsah

Zaráží mě, že jsem v Plzni dostal tak málo času, říká odvolaný Uhrin

Robert NeumannSport.cz

Vyhazov z Plzně nečekal. Na druhou stranu to však pro trenéra Dušana Uhrina mladšího zase obrovské překvapení nebylo. „Atmosféra v médiích něco naznačovala, takže abych řekl pravdu - že by mě to šokovalo, to určitě ne," řekl Uhrin v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Dušan Uhrin (vlevo) a generální manažer Viktorie Plzeň Adolf Šádek.

Článek

Převládá velké zklamání?

Samozřejmě jsem hodně zklamaný. Myslím si, že jsme něco nastolili, něco začalo fungovat. Nikdy není nic hned. Malinko jsme obměnili kádr, věci se začaly dělat jinak, než si to sedne, chvíli trvá, podle mě jsme měli moc málo času, abychom zapracovali nové hráče. Proto mě zaráží, že to takhle dopadlo.

Zazlíváte vedení, že nemělo trpělivost?

Beru a hlásím se k tomu, že vyřazení z Evropské ligy je neúspěch. Na druhou stranu má ale všechno nějaké hranice. Jestliže se někomu zdá, že sedm měsíců prostoru na trénování, jako jsem měl já, je dostatečně dlouhá doba, aby se mužstvo stabilizovalo, tak já si myslím, že ne. Navíc když chcete pracovat koncepčně. Všude, kde jsem dostal nějakou dobu na přípravu týmu a zapracování hráčů, tak to dopadlo dobře.

Vedení nebylo spokojeno s výsledky i s tím, jak se tým prezentoval herně. Všechno vyvrcholilo vysokou porážkou 1:4 v odvetě s Ploještí v Evropské lize. Měl jste pocit, že se v posledních zápasech mužstvo zvedá?

S Ploještí jsme propadli výsledkově, nikoli herně. Byl jsem z porážky obrovsky zklamaný, ovšem měl jsem dobrý pocit z toho, že jsme hráli pořád. Je důležité a potěšující, když je tým schopný podat standardní výkon za jakéhokoliv výsledku, že nepropadne. To, že se nám vyčítá, že obrana nebyla silná, je to otázkou jiných věcí, než si lidé myslí.

Jakých?

To si nechám pro sebe. Ale jsou tu jiné věci - přišli jsme o zraněné Čišovského, Rajtorala. Ať je to jak chce, je to otázka na zamyšlení.

Obrana ale opravdu nefungovala ideálně.

Jasně, nejde to ale vyřešit mávnutím kouzelného proutku. Musíte na tom zapracovat, což jsme také dlouhodobě dělali. Už v přípravě jsem cítil, že je něco špatně, domníval jsem se, že je to z důvodu, že se někteří hráči nestihli zapracovat. Z Německa se vrátil Rajtoral, výborný hráč, ale měl určitě problémy. Na stoperu hrál Hubník, který dřív nehrál, původně ani neměl ve Viktorii být. To jsou velké otazníky. K tomu je třeba přičíst, že někteří noví hráči nebyli zdraví.

V médiích se spekulovalo o vašem vztahu s kabinou, údajně měl k ideálu daleko. Co na to říkáte?

Můžu od srdce říct, že žádné problémy nebyly. Psalo se o špatných vztazích s Pavlem Horváthem, což je absolutní nesmysl, měl jsem s ním výborný vztah. Ale to stejné můžu říct o všech ostatních hráčích. Nemám důvod něco zamlčovat, nejsem už ve Viktorce. Všechny problémy, co byly, se vyřešily v minulé sezóně. Nebudu konkrétní, ale všechno fungovalo.

Jaký vztah jste měl s vedením?

Nechci se k tomu vyjadřovat, proběhlo toho v médiích na můj vkus až příliš. Odvolali mě, tím to pro mě končí.

Už jste přemýšlel, co dál?

Vůbec. Samozřejmě chci pracovat, neexistuje, že bych si chtěl dát od fotbalu volno. Naopak, mám chuť pracovat dál, jsem přece ještě mladej.

Reklama

Související témata: