Hlavní obsah

Překvapení pod Ještědem. Liberec přeřadil Rajnocha do juniorky

Liberec

Měl se stát svými výkony i zkušenostmi adekvátní náhradou za Radoslava Kováče po jeho odchodu do Sparty, ale očekávanou roli dirigenta obrany a lídra mužstva fotbalový stoper Jan Rajnoch v libereckém Slovanu už nenaplní! Den před důležitým zápasem 4. kola Synot ligy s pražskou Duklou byl bývalý český reprezentant vyřazen z kádru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký stoper Jan Rajnoch v utkání na Slavii.

Článek

Stalo se tak jen pár dní poté, co se dvěma hrubkami podepsal pod debakl Liberce 1:4 na půdě Slavie.

Rajnoch působil pod Ještědem pouze sedm měsíců od svého zimního příchodu z tureckého Demirsporu. Celkem odehrál 13 ligových utkání, v nichž zaznamenal jednu branku. Nyní byl poslán do juniorky s tím, že si může hledat nové angažmá.

„Blíže nebudeme celou situaci komentovat. Platí stanovisko, že trenér chce dávat šanci mladším a perspektivnějším fotbalistům. Hráči děkujeme za jeho působení," omezil se tiskový mluvčí klubu Lukáš Váňa na strohé vyjádření pro média.

Podporu od začátku necítil

"Ano, uznávám, udělal jsem chyby, nehrál jsem jak na jaře, ale člověk potřebuje i podporu. Tu jsem bohužel od začátku necítil," uvedl Rajnoch na svém oficiálním twitteru.

"Já už podle trenéra na ligu nemám a máte pravdu, závěr na Slavii byl z mé strany šílený," přidal bývalý obránce Bohemians 1905, Slovácka, Mladé Boleslavi, německé Chotěbuzi a tureckých klubů Ankaragücü, Sivassporu a Demirsporu.

Slovanu Liberec se vstup do nového soutěžního ročníku příliš nevydařil. Ve třech ligových kolech získal jen dva body za remízy v Budějovicích a doma s Příbramí, selhal na Slavii a navíc neuspěl v kvalifikaci o Evropskou ligu s rumunským celkem Astra Giurgiu.

Reklama

Související témata: