Hlavní obsah

Byl to můj nejdůležitější gól, to je jasné, zářil ostravský hrdina Greguš

Góly dává sporadicky. Když už se ale fotbalový záložník Ján Greguš trefí, znamená to výhru Baníku. Na Letné svoji bilanci dodržel, brankou zkraje zápasu vystřelil Ostravě senzační vítězství 1:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Baníku Ján Greguš (na snímku) zařídil svému týmu vítězství na Spartě.

Článek
Fotogalerie

„Byl to samozřejmě nejdůležitější gól kariéry," culil se Greguš, pro kterého to byl čtvrtý ligový zásah. Navíc si ho vlastně i sám připravil. Sparta zdlouhavě rozehrávala, Greguš vystihl přihrávku na Marka Matějovského a po přiťuknutí od De Azeveda uháněl k brance. Využil toho, že stoper Švejdík mu dopřál luxusní prostor a čas. Zamířil a míč se třepetal v síti. „Šel jsem ze strany sám na brankáře, stačilo trefit branku, což se mi povedlo," komentoval suše celou situaci slovenský středopolař.

S Baníkem dorazil do Prahy na podzim už potřetí. Na Dukle uhrála Ostrava bod za bezbrankovou remízu, na Slavii prohrála 2:3. Stoprocentně to vyšlo překvapivě až na Spartě.

Greguš: Věděli jsme, jak na ně

„Jak se říká, do třetice všeho dobrého. Potvrdilo se to do puntíku. Chtěli jsme tu vyhrát, ale nečekali jsme, že to tak hezky vyjde," radoval se Greguš, podle kterého byl tým na mistra dobře připravený. „Možná ve druhé půli už to nebylo takové, jak jsme si představovali, ale celkově jsme věděli, jak na ně. Dokázali jsme eliminovat jejich sílu," pochvaloval si.

Baník na Letné vyhrál po šesti letech, navíc přerušil letenskou domácí sérii neporazitelnosti. „Každá série jednou končí," usmál se Greguš, který už se těšil na zpáteční cestu autobusem do Ostravy. "Bude veselá," ujistil.

Připíše si Baník do tabulky tři body i v příštím ligovém zápase, ve kterém se střetne doma s Brnem?
Ano
86,1 %
Ne
13,9 %
Celkem hlasovalo 2166 čtenářů.

Reklama

Související témata: