Hlavní obsah

My jsme Uhrina nevyhodili, tvrdí plzeňský kapitán Limberský

Karel FeltPrávo

S kapitánskou páskou na ruce dovedl v neděli večer fotbalista David Limberský plzeňskou Viktorii k vítězství 4:0 nad nováčkem z Hradce Králové. Kanonádu otevřel i parádním gólem. Nevraživost některých fanoušků vůči novému kouči obešel hodně diplomaticky...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce David Limberský vstřelil krásný gól rovnou z voleje.

Článek
Fotogalerie

Postřehl jste, že v úvodu zápasu část kotle skandovala: Koubek ven?

Něco jsem slyšel, ale nevím, co to přesně bylo. Zaregistroval jsem i nějaký transparent, ale nestihl jsem ho přečíst. Nevěnoval jsem se tomu. Koncentroval jsem se na hru. Pozitivní atmosféra ale jasně převládla a diváci fandili.

Jakou hodnotu má výhra při premiéře nového kouče?

Důležitý je každý zápas a každá výhra. Jsme rádi, že nový trenér začal vítězně. Doufejme, že to tak bude pokračovat i v dalším kole na Slavii.

Co už trenér Koubek stihl změnit?

Zapracovali jsme na obranné fázi a myslím si, že to bylo znát. On nám zdůrazňoval, abychom po ztrátě míče ihned napadali soupeře a donutili ho, aby nám balón vrátil. To se nám vcelku dařilo. Hradec měl dvě šance, a ty si rozebereme. Ofenzivu jsme měli vždycky dobrou, ale v obranné fázi jsme měli mezery. Teď se budeme snažit, aby dobře bránilo celé mužstvo a útočnou kvalitu jsme zachovali.

Jak se s Koubkem spolupracuje?

Každý trenér má svůj rukopis. Společně bojujeme za Plzeň. Budeme se snažit, aby spolupráce byla dobrá a přenesla se na hřiště. Jsme profesionálové. Měli jsme rádi i trenéra Uhrina. Jeho odvolání nebylo naším rozhodnutím, ale vedení klubu. My s tím nic neuděláme. Teď je tu trenér Koubek a my chceme být opět úspěšní.

Vaše parádní trefa padla podle trenéra Koubka ze standardní situace, kterou prý vymyslel jeho hrající asistent Pavel Horváth. Jak dlouho jste ji zkoušeli?

Pavel ji jen oprášil. Je to starší věc. Kdysi se z ní trefil František Rajtoral a byl to snad gól roku. Zkusili jsme si to. Hráči Hradce byli hluboko v šestnáctce, já jsem tam vyplaval a Patrik mi dal míč super na nohu. Jejich chyba, že neměli nikoho na odražené míče.

Byl to váš nejhezčí gól?

Moc jsem jich nedal, takže byl určitě nejhezčí. I když... Jednou jsem se na Slavii také krásně trefil po odraženém balónu, tenkrát to byl gól měsíce. Takže Hradci to byl jeden ze dvou mých nejhezčích gólů.

Plzeň vede po čtvrtém kole ligu. Co pro vás znamená současná první příčka v tabulce?

Vůbec nic. Jsme rádi za body. Po čtyřech kolech jich máme deset, ale mohlo to být ještě veselejší. Věříme, že budou naskakovat, i když konkrétní počet na konci jsme si nestanovili.

Po třech letech nebudete hrát žádný evropský pohár. Může to být výhoda?

Určitě to je nezvyk, ale máme skutečně týden na přípravu před dalším ligovým zápasem. O to víc sil do něj můžeme dát, protože se nemusíme šetřit jako v minulých sezónách, kdy jsme vedli dva nebo tři nula a šetřili síly na pohár. Teď můžeme hrát naplno do konce. Věřím, že fyzická kondice nám tak bude pomáhat i v závěrech zápasů.

Fanoušci byli namlsaní zápasy evropských pohárů. Berete současnou situaci i jako boj o jejich přízeň?

Teď se ukáže, jak budou fandit a v jakém počtu budou chodit. Budeme rádi, když jich přijde přes deset tisíc na každý domácí zápas, protože těch utkání doma nebude tolik. Věřím, že hlad po fotbale bude, a když budeme hrát jako proti Hradci a dávat góly, tak budou chodit a fandit.

Dá se už nyní hovořit o návratu staré dobré Viktorie?

To je předčasné. Budeme se chtít prezentovat útočným fotbalem, jak je u nás zvykem. Někdy nám to jde líp, jindy míň. Věřím, že budeme úspěšní. Dopředu byla kvalita vždycky, dozadu jsme měli mezery. Na tom chceme zapracovat a budeme bránit dobře celý tým. Myslím si, že se to projevilo už v utkání s Hradcem. Trenér nás nabádal, abychom po ztrátě míče okamžitě presovali hráče a donutili je ke ztrátám. Docela se nám to dařilo.

Jak si povedou fotbalisté Viktorie Plzeň v sobotním utkání 5. kola Synot ligy na Slavii?
Na hřišti Slavie zvítězí
64,5 %
Zápas skončí remízou
16,1 %
V Edenu prohrají
19,4 %
Celkem hlasovalo 18099 čtenářů.

Reklama

Související témata: