Hlavní obsah

Hotovo! Baroš podepíše ve středu kontrakt s Baníkem

Ostrava
Aktualizováno

Příchod miláčka ostravských fanoušků Milana Baroše do Baníku je už hotová věc. Podle informací Práva a Sport.cz fotbalový útočník uzavře ve středu s klubem smlouvu na mimořádné tiskové konferenci na Bazalech.

Foto: Aleš Krecl

Milan Baroš už brzy znovu navlékne dres Baníku Ostrava.

Článek

Několikaměsíční jednání majitele Baníku Petra Šafarčíka o návratu příští měsíc třiatřicetiletého slavného odchovance s jeho agentem Pavlem Paskou skončila úspěšně. Baroš se od středy stane potřetí v kariéře hráčem Ostravy.

„Milan si stál za svým, že definitivní rozhodnutí kde bude pokračovat v kariéře, udělá, až se bude cítit zdráv po prosincovém zranění a následné operaci kolene. Tato chvíle nastala," řekl Právu a Sport.cz zdroj blízký vedení klubu.

Ve finále nešlo o výši Barošovy gáže. „Zejména šlo o kvalitu a tedy o finanční náročnost pojištění hráče, které bude Baník platit," uvedl zdroj.

Baroš se ihned zapojí do přípravy mužstva, ale bylo by bláhové myslet si, že se na hřišti objeví už v sobotním utkání s Bohemians 1905. Na prvním místě bude záležet na hráči samotném, kdy se bude cítit nastoupit k soutěžním utkáním.

Nastoupí 18. října proti Jihlavě?

„Plán je takový, že Milan by se mohl zapojit do hry po reprezentační přestávce, tedy nejdříve 18. října v domácím utkání s Jihlavou," prozradil zdroj. Už ale Barošova každodenní přítomnost v kabině a na trénincích bude nepochybně velkým přínosem pro mladé hráče Baníku.

Třiadevadesátinásobný reprezentant dosud odehrál za Baník 76 utkání od listopadu 1998 do prosince 2001 při svém prvním angažmá a dalších dvanáct od února do června 2013 v průběhu druhého, kdy pomáhal klubu k záchraně v nejvyšší soutěži zcela zadarmo.

Baroš naposledy působil v tureckém klubu Antalyaspor, kde se v prosinci loňského roku zranil a od té doby nehrál. Smlouva mu vypršela a na Bazaly tak přijde jako volný hráč.

Barošův dlouholetý manažer Pavel Paska vidí situaci z pohledu hráče jako optimální. „Začali jsme ji řešit s blížícím se koncem rehabilitace. Návrat do Ostravy jsme zvolili jako optimální. Potřebuje se připravovat s mužstvem, dostat se do rytmu, což tato varianta nabízí. Milan jde také do prostředí, které zná a je připravený Baníku pomoci. Jednání s majitelem klubu panem Šafarčíkem byla bez nejmenších problémů, léta se známe. Baník měl zájem a my také," řekl Právu Paska.

"Co se týká Milanovy budoucnosti, máme minimálně na půlku sezóny, možná i celou, jasno. Bude záležet na Milanově zdraví, a jak se mu bude dařit. Uvidíme na začátku roku či v létě, jak na tom bude, jestli ještě zkusí zahraniční angažmá, nebo zůstane doma," doplnil Paska.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice