Hlavní obsah

Maratóncem první třetiny ligy je liberecký Ďubek, sprintery má Slovácko

Praha

První třetina fotbalové Synot ligy vykazuje nejen tabulku týmů, ale také průběžné pořadí jednotlivců v kategoriích, jež na základě naměřených údajů vyhodnocuje oficiální web soutěže. Maratóncem ligy je zatím Tomáš Ďubek z Liberce. Sprinterům soutěže pak vévodí Jaroslav Diviš ze Slovácka, pronásleduje ho spoluhráč Luboš Kalouda.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Tomáš Ďubek (vpravo) odkopává míč před záložníkem Mladé Boleslavi Mickaëlem Tavaresem.

Článek
Fotogalerie

Ostravský Ján Greguš byl sice z deseti odehraných kol vyhlášen Maratóncem kola hned třikrát, avšak úplně nejvyšší vzdálenost v jednom zápase naběhal někdo jiný. Maratóncem první třetiny soutěže se stal Tomáš Ďubek z Liberce.

Co se týče dlouhodobých výkonů, mezi nejlepší na českých trávnících patří baníkovec Ján Greguš. Záložník Ostravy dominoval ve třetím, čtvrtém a desátém kole s bilancí 12 793 metrů, 13 474 metrů a 12 946 metrů.

Ani tyto hodnoty však na vítězství nestačily. Nejlepší výkon předvedl slovenský legionář ve službách Liberce Tomáš Ďubek.

Ten v duelu pátého kola naběhal na hřišti Teplic celých 14 003 metrů! Greguš tedy obsadil druhou příčku s výkonem 13 474 metrů a připsal si zároveň i pátý nejlepší výkon. Bronzovou pozici drží Luboš Kalouda s 13 261 metrem a do elitní pětky se vměstnal ještě českobudějovický Ondřej Herzán.

Sprinterem úvodu ligy je Diviš ze Slovácka

Rubrika Sprinter kola se zaměřuje na nejrychlejšího muže, který naběhal nejdelší vzdálenost při rychlosti vyšší než 25 km za hodinu. Z prvních deseti kol předvedl nejlepší výkon Jaroslav Diviš ze Slovácka, který triumfoval ve čtvrtém kole. Pojďme se podívat na elitní pětici sprinterů.

V Uherském Hradišti by se v rámci tréninku mohli účastnit běžeckých závodů. Třikrát se sprinterem kola stal hráč Slovácka a nejlepším z nich byl Diviš. Ve čtvrtém kole proti Jihlavě naběhal 468 metrů v top rychlosti, což je nejlepší výkon po první třetině soutěže.

Hned o kolo později se z prvenství radoval Divišův spoluhráč Luboš Kalouda, jehož 453 metrů je druhým nejlepším výkonem prvních deseti kol. Třetím do party se stal v sedmém kole Petr Reinberk, ale ten se do elitní pětky nevešel.

Bronzovou příčku obsadil Tiémoko Konaté ze Sparty, kterému na dělenou stříbrnou pozici chybělo šest metrů! Malý rozdíl byl také mezi Nerminem Crnkićem z Jablonce a pátým Franci Litsingim z Teplic. Rozdíl činil pouze pět metrů.

Reklama