Hlavní obsah

Norimberk - Slavia 3:2Sešívaní vyplnili přestávku zajímavým duelem, Čelůstkovi a spol. podlehli

Norimberk
Aktualizováno

Fotbalisté Slavie vyplnili reprezentační pauzu přátelským zápasem proti 1.FC Norimberk. Bez reprezentantů a rekonvalescentů nakonec sešívaní v Německu prohráli 2:3, premiérovou branku za A-tým si připsal mladý Jan Kuchta. V dresu domácích nastoupili i čeští reprezentanti Jan Polák a bývalý slávista Ondřej Čelůstka. V Norimberku vůbec najdeme výraznou slávistickou stopu. Ondřej Petrák je momentálně na srazu české jedenadvacítky a Tomáš Pekhart přestoupil v létě do Ingolstadtu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Ondřej Čelůstka si zahrál proti svému bývalému týmu.

Článek

Červenobílým se v Synot lize nedaří, trenér Miroslav Beránek dokonce tento týden pro závěr podzimu vyhlásil mobilizaci a hrozbu pokut, pokud jeho tým nezíská do zimní přestávky celkem 21 bodů.

Duel s druholigovým bundesligovým týmem byl zajímavou konfrontací, Slavii však chyběli Latka, Bílek, Juhar, Piták, Škoda, Hrubeš, Zmrhal či Balaj. Na hřiště se tak dostali i hráči z juniorky. Pražany poslal do vedení už v 6. minutě stoper Dobrotka, který využil centr Vukadinoviče z rohového kopu.

Norimberk ještě do poločasu otočil skóre brankami Candeiase a deset minut před koncem definitivně rozhodl Mlapa. Slavia už stihla jen snížit, Dostálův pokutový kop skončil na tyči a z dorážky se prosadil mladý Kuchta. Trefil se tak hned při svém prvním startu za áčko Slavie.

Přípravné fotbalové utkání:
Norimberk - Slavia Praha 3:2 (2:1)
Branka: 29. a 40. Candeias, 80. Mlapa - 6. Dobrotka, 90. Kuchta.
Norimberk: Rakovsky (63. Radlinger) - Koch, Čelůstka (85. Mendler), Hovland (55. Bihr), Pinola, Mössmer (81. Bergmeister), Polák, Candeias (81. Teuchert), Evseev, Füllkrug (85. Ozdemir), Sylvestr (55. Mlapa).
Slavia: Rakovan - Nitrianský, Dobrotka (71. Routek), Fialka, Dostál - Baéz (82. Salašovič), Gecov (46. Hrubý) - Vukadinovič (46. Boudjemaa), Černý, Prošek - Petr (65. Kuchta). Trenér Beránek.

Reklama

Související témata: