Hlavní obsah

Pokud by se zápas pod reflektory Julisky zase nedohrál, prohraje Dukla s Příbramí kontumačně

Zapřísahali se, že pod reflektory už na Julisce hrát nechtějí. Na podzim tedy určitě ne. Dvě podzimní zkušenosti fotbalové Dukle stačily. V úvodním kole se změnil večerní duel s Ostravou v půlnoční prodlouženou hranou v příšeří, zápas s Příbrami se nedohrál v 11. kole vůbec. Světla opakovaně zhasínala, a protože nucené přestávky přesáhly hodinu, sudí Hrubeš střetnutí předčasně ukončil. I proto se bude v úterý opakovat. Zase večer, znovu pod reflektory...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Potemnělý stadión na Julisce, utkání Dukly proti Příbrami bylo přerušeno.

Článek

Pár dnů po nedohraném zápase s Příbramí byla pro vedení Dukly nepředstavitelná myšlenka, že by se některý z dalších podzimních zápasů o ligové body měl hrát na Julisce za svitu reflektorů.

Za umělého osvětlení už hrát nechtěli

„Potřebujeme všechno důkladně prověřit, ale protože jsme na stadiónu v nájmu, museli jsme o revizi instalací a rozvodů požádat vlastníka Julisky, tedy ministerstvo národní obrany. Nějaký čas pochopitelně potrvá, než dojde ke kontrole," vysvětloval šéf fotbalové Dukly Michal Šrámek, proč už Pražané nechtějí hrát pod umělým osvětlením.

Přitom prozradil, že jeho klub si vzal poučení z problémů, které se vyskytly už v zápase s Ostravou.

„Rozvázali jsme smlouvu se společností, která zajištovala provoz záložních agregátů, a uzavřeli smlouvu s novou firmou. Ale problémy se opakovaly a ani technici společnosti Huvelaj si s nimi nevěděli rady," krčil bezmocně rameny Šrámek.

Pod reflektory proto už Dukly hrát nechtěla, přesto jí nakonec nezbývalo než souhlasit, aby se opakovaný zápas s Příbramí hrál znovu pod umělým osvětlením.

Zkouška problémy neukázala

„Koncem minulého týdne proběhla revize světel a druhý den i jejich zkouška, vše je v pořádku," ujišťuje Šrámek, že by se potíže se světly neměly opakovat. Dukle totiž hrozí, že kdyby osvětlení znovu zhasínalo a střetnutí by se nedohrálo, zvítězila by Příbram 3:0 kontumačně.

Trenér Dukly Luboš Kozel si jeho podobného rizika vědom, ale nepřipouští, že by se mohlo něco podobného přihodit.

„Chceme potvrdit body, které jsme přivezli z Hradce. Každé vítězství je cenné, ale cennější je, když se potvrdí doma. Teď nás čekají trošku atypicky po sobě tři zápasy na domácí půdě. V tabulce pravdy jsme na nule, což je trochu zrádné, protože můžeme spíš ztratit, než získat." míní Kozel. „S Příbramí se budeme snažit hrát na vítězství a věřím, že do něj vstoupíme stejně, jako poprvé, kdy jsme po půli 2:1 vedli. Hráči se přesvědčili, že na soupeře mají."

Dohrávaný duel samo sebou začíná od první minuty a za bezgólového stavu, což dává šanci Příbrami. Ta pod novým trenérem Pavlem Tobiášem všechny čtyři zápasy vyhrála a ráda by tuto bilanci vylepšila i v Praze. Ať již pod reflektory, nebo kontumační výhrou v případě, že zhasnou.

Zápas na Julisce začíná v úterý ve 20.15 a fanoušci obou klubů mají vstup zdarma.

Dohraje se tentokrát zápas Dukly s Příbramí, nebo skončí kontumací?
Dohraje
61,8 %
Dohraje, ale osvětlení bude kolabovat
12,8 %
Nedohraje a Příbram vyhraje kontumačně
25,4 %
Celkem hlasovalo 1512 čtenářů.

Reklama

Související témata: