Hlavní obsah

Statistika: Liberec zaválel. Výkonem kola se zaskvěl Delarge, nejkreativnější byl Luckassen

Praha

Fotbalový Slovan Liberec prožil úspěšné ligové kolo. Tým z Podještědí porazil jasně Bohemians Praha 1905 a navíc ovládl i některé statistiky Synot ligy. Výkonem kola vyhlásil oficiální server soutěže počin Dzona Delarge. Chance index, ve kterém hrají prim hráči, jenž připravují pro své spoluhráče gólové přihrávky, zase Kevin Luckassen.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Pauschek z Bohemians 1905 (vlevo) se snaží skluzem sebrat míč libereckému Dzonu Delargovi.

Článek
Fotogalerie

Právě vytáhlý ofenzivně laděný fotbalista Liberce svým výkonem přispěl k výhře 4:2 v Ďolíčku. A jak vidno, rozdával především smrtící přihrávky. Hodnota jeho Chance indexu se vyšplhala na číslo 28. Druhý Emir Halilovič zaostal o šest bodů.

Jeden ze svých nejlepších zápasů má za sebou liberecký útočník z Konga Dzon Delarge. Dvěma góly sestřelil tým Bohemians a definitivně tak převrhl misky vah na stranu Severočechů. Vysloužil si za to ocenění Výkon kola.

Dvakrát v jednom utkání se Delarge po příchodu do Čech ještě netrefil, na hřišti Bohemians se už ale dočkal. Probíhal druhý poločas a Slovan srovnal na 2:2, když si slovo vzal právě hbitý Afričan a stal se libereckým hrdinou.

Tým kola: Baumit doma válí, jeho sílu poznaly i Teplice

Fotbalisté Jablonce jedou jako dobře promazaný stroj. Jejich rostoucí formu naposledy poznaly Teplice, které v království Baumitu podlehly v krásném utkání 2:4. Hosty příliš nepodržel chybující gólman Tomáš Grigar, to však nic nemění na tom, že navrch měli domácí.

Po hodně neúspěšném jaru práskli v Jablonci do stolu a rozhodli se razantně přebudovat mužstvo. Z Liberce přišel úspěšný trenér Jaroslav Šilhavý, novým kapitánem se stal pro změnu navrátilec z Ukrajiny Tomáš Hübschman. A Jablonec nabral správný směr.

Proti Teplicím hráči Jablonce opět vsadili vše na ofenzivu a na bránu soupeře vyslali celkem 16 střel, z toho jich 7 mířilo na bránu. Navíc podnikli domácí celkem 110 útoků a hosty předčili i v držení míče. Nejlepším hráčem na hřišti byl pak domácí záložník Martin Pospíšil. Ten vstřelil první gól Baumitu a zásadní podíl měl i na třetím, když jeho centr ze standardní situace srazil Grigar jen k Ruslanu Mingazovovi, který zápas rozhodl.

"Naším cílem je dostat se do Evropy, na tabulku se teď dívá příjemně. Ale nepřeceňujeme to. Je dvanácté kolo a pořád nás čeká hodně práce. Jsem ovšem rád, že jdeme vítězně do derby s Libercem," prohlásil spokojený trenér Jaroslav Šilhavý.

Reklama