Hlavní obsah

Horváth hrál za Domažlice a boj o sestavu v Plzni nevzdává. Chci ukázat, že na áčko pořád mám, tvrdí

Zápy

V posledních letech si zahrál na barcelonském Camp Nou, milánském San Siru, mnichovské Allianz Areně nebo na Etihad Stadium v Manchesteru. V úterý odpoledne se dlouholetý lídr a kapitán plzeňských fotbalistů Pavel Horváth v dresu třetiligových Domažlic, farmy Viktorie, proháněl po Teletník Areně v Zápech. Nastřelil tyč, porážku 1:4 ale neodvrátil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Pavel Horváth (vlevo) nastoupil v úterý za třetiligové Domažlice.

Článek

Jak jste si zahrál?

Po dlouhé době jsem absolvoval celý zápas, s kluky jsem byl jen na jednom tréninku, takže to bylo na souhře vidět. Ale jsem moc rád, že jsem si mohl zahrát, děkuji Domažlicím za tuhle příležitost. Doufám, že v příštích zápasech to bude lepší.

Iniciativa nastoupit za Domažlice vzešla od vás?

Znám se s šéfem Domažlic panem Ticháčkem, také on vnímá mojí situaci ve Viktorii, kde je základní sestava v poslední době jasná. Pobavili jsme se, vyšlo nám, že by to nemuselo být špatné řešení.

Důvody vaší výpomoci v Domažlicích jsou výhradně sportovní?

Stoprocentně, chci se udržet ve formě pro případ, kdybych někdy nastoupil za Plzeň. Pokud člověk měsíc, dva nehraje, to se pak těžko nastupuje. Jsem nyní v pozici náhradníka, proto jsem tuto možnost uvítal. Chci ukázat, že na áčko pořád mám.

Mrzí vás, že vás trenér Koubek přehlíží?

V záloze jsou samí reprezentanti, daří se, vyhrává se, co k tomu dodat.

Pociťoval jste v Zápech herní pauzu?

Nebylo to ideální, byl těžký terén, menší hřiště, což není výmluva, neboť podmínky byly stejné pro všechny. Na začátku jsme dostali hloupé góly, to se hraje těžko v každé soutěži. S výsledkem spokojenost být pochopitelně nemůže.

Jak moc se realita lišila od vašich představ?

Především jsem očekával, že získáme nějaké body, to se bohužel nepodařilo. Na podzim jsem byl hrát i za juniorku Plzně, bylo to podobné. Znám tři, čtyři kluky, kteří s námi chodí trénovat, ale celkově to úplně není ideální. Nebylo to jednoduché ani pro kluky. Jsem potěšený, že mě přijali.

Další utkání čeká Domažlice v neděli dopoledne, den po šlágru se Spartou. Nastoupíte?

Pokud nenastoupím proti Spartě, myslím, že zase budu za Domažlice hrát. Zdraví mi drží, i když ve čtyřiceti letech už to nikdy nebude ok. Ale na to, abych ještě chvíli hrál, to je.

Vnímáte duel se Spartou vzhledem k přechodnému působení v Domažlicích jinak?

Vnímám ho jako hráč Plzně. Chceme Spartu porazit, abychom si udrželi vedení v lize.

Reklama

Související témata: