Hlavní obsah

Pryč s černou sérií, velí plzeňský Hejda před bitvou se Spartou

Plzeň

Dva roky už Spartu neporazili, ačkoliv na to fotbalisté Plzně měli pět pokusů. Před sobotní bitvou ve Štruncových sadech je tedy cíl viktoriánů jasný. „Snažíme se co nejlépe připravit. Víme o tom, že posledních pár zápasů nám proti nim nevyšlo. Pokusíme se to prolomit a uděláme pro to všechno,“ velí obránce Lukáš Hejda. Zápas 13. ligového kola Plzeň - Sparta se hraje v sobotu od 20:15, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž sledujte na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce Lukáš Hejda (vlevo) a Mickael Tavares z Mladé Boleslavi během utkání 11. kola Synot ligy.

Článek

Právě ve Spartě vstoupil do velkého fotbalu. Teď stojí Lukáš Hejda v bitvě o titul na druhé straně barikády. „Pro mě vzájemný zápas nebude nějak víc vyhrocený. Hrál jsem tam, ale tady už jsem tři roky. Takže Sparta je pro mě sportovní rival a nic jiného," ujišťuje čtyřiadvacetiletý hráč Plzně v rozhovoru pro klubové stránky.

Letenská série:
červenec 2014Sparta - Plzeň 3:0Superpohár
květen 2014Plzeň - Sparta 1:1, penalty 7:8Finále poháru
březen 2014Sparta - Plzeň 1:0Liga
srpen 2013Plzeň - Sparta 0:0Liga
březen 2013Sparta - Plzeň 1:0Liga
Poslední výhra Viktorie:
září 2012Plzeň - Sparta 1:0Liga

Viktoria vede tabulku, před Spartou má jednobodový náskok. „Před námi je ještě hodně zápasů, takže se určitě rozhodovat nebude. Pro nás je určitě lepší to, že hrajeme doma, naši fanoušci nás poženou dopředu. Budeme moc rádi, když místo jednoho bodu povedeme ligu o čtyři," přeje si Hejda.

Před Lafatou stále ve střehu

Zrovna on by mohl dostat na starosti kanonýra soupeře.

„Budeme si muset dávat velký pozor na jejich útok. Útočná osa je u nich dobrá, hodně reprezentantů a hlavně David Lafata vpředu. Musíme být ve střehu a nedat jim čuchnout," říká Hejda a poukazuje právě na Lafatu.

„Hrál jsem proti němu hodněkrát. On ve hře není někdy úplně tak vidět nebo není výrazný. Třeba jen párkrát sklepne balon, ale ve vápně má výborný čich na góly, umí si naběhnout do správného místa. Je těžké hlídat si míč i jeho zároveň," popisuje stoper Západočechů.

V posledním kole na Slovácku chyběl kvůli karetnímu trestu. Šlágru už se nemůže dočkat.

„Není příjemné sledovat utkání pouze z obýváku doma, když vím, že klukům nemůžu pomoct. Na sobotu se těším. Je to jiný zápas v tom, že to bude souboj prvního s druhým. V tomto ohledu je to jiné a bude to hodně sledovaný zápas" říká Hejda.

Jak dopadne šlágr podzimu mezi fotbalisty Plzně a Sparty?
Vyhraje Plzeň
46,5 %
Zápas skončí remízou
10 %
Zvítězí Sparta
43,5 %
Celkem hlasovalo 20140 čtenářů.

Reklama

Související témata: