Hlavní obsah

Grafika: Vrba se mrkne, jak si jeho vyvolení půjdou v Plzni po krku

Praha

Už za dva týdny vyrukuje fotbalová reprezentace ve Štruncových sadech proti Islandu. Nejdřív se tu však opory národního týmu pobijí mezi sebou. Sobotní šlágr ligového podzimu je mimo jiné také velkou konfrontací viktoriánů se sparťany, kteří během úspěšného startu kvalifikace mistrovství Evropy 2016 tvoří základ mužstva trenéra Pavla Vrby.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

V reprezentaci táhnou za jeden provaz, v lize musí kamarádství viktoriánů se sparťany stranou.

Článek
Fotogalerie

Dlouho zažíval prestižní bitvy se Spartou jako trenér Plzně. V sobotu večer však Pavel Vrba bude své vyvolené sledovat přísnýma očima generála nároďáku, který se za dva týdny na stejném trávníku střetne s Islandem. A bude to bitva nečekaných lídrů skupiny A, kteří shodně ještě neztratili ani bod.

Jen pár legionářů zůstalo. Vrbův nároďák, to je teď hlavně Sparta a Plzeň. Třeba v posledním utkání v Kazachstánu nastoupilo v základní sestavě pět sparťanů (Kadeřábek, Vácha, Dočkal, Krejčí, Lafata) a dva viktoriáni (Limberský, Kolář).

Společně kvalifikaci parádně rozjeli, ale teď musí kamarádství stranou.

Sedí spolu i na kafi

„V reprezentaci jsou naše vztahy se sparťany na velmi dobré úrovni. Sedíme spolu i na kafi. Tohle je klubová úroveň a já osobně to hodně rozděluji," říká David Limberský, kapitán Viktorie. „V reprezentaci táhneme za jeden provaz, ale to, co jsme spolu zažili, teď půjde stranou. Oba týmy budou chtít vyhrát a rozhodně si navzájem nic nedarujeme," ujišťuje.

„Mezi sebou máme naprosto korektní vztahy. A máme dost rozumu - na hřišti chce každý vyhrát, po zápase si ale podáme ruce. Žádné hecování směrem k vzájemnému zápasu během posledního srazu ani neprobíhalo," popisuje David Lafata, kapitán Sparty.

Zápas Plzeň - Sparta se hraje v sobotu od 20:15, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Reklama

Související témata: