Hlavní obsah

Na maratónce Vaňka čeká první konfrontace se Spartou. Vyhecovaná, jako vždy, je celý natěšený

Plzeň

Musel si na nové spoluhráče přivyknout. Chvíli se adaptovat na plzeňský fotbal a zvyklosti. Proto také nějaký čas trvalo, než se Ondřej Vaněk po letním návratu z tureckého angažmá prosadil do sestavy Viktorie. Teď už v ní ovšem figuruje pravidelně... Pro svou pracovitost, neúnavnost a doslova maratónské vlohy. Vždyť třeba v posledním ligovém duelu na Slovácku naběhal rekordních 12 820 metrů. I v sobotním šlágru proti Spartě vyrukuje, protože trenér Koubek na maratónce Vaňka hodně sází.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Ondřej Vaněk nastoupí v plzeňském dresu poprvé proti Spartě.

Článek

V dresu Plzně vás čeká vůbec první ligová konfrontace se Spartou, takže jste asi hodně natěšený...

Stejně jako všichni spoluhráči, protože to bude velký zápas. A navíc před vyprodaným hledištěm, takže co víc si můžeme přát?!

Pro vaše mužstvo má duel s Pražany o to větší váhu, že po třech sezónách nehrajete evropské poháry, takže půjde nesporně o vrchol podzimu.

Pro nás je každý zápas vrcholem, v němž ze sebe chceme vydat všechno. Teď o to víc, že hrajeme proti Spartě. Navíc se utkání v posledních dnech probírá všude a ze všech stran, mluví se o něm, píše v novinách.

Pražané na rozdíl do vás v Evropské lize dál účinkují, takže mají mnohem nabitější a hlavně náročnější program, než vy. Může to sehrávat ve vzájemné konfrontaci nějakou roli?

Nemyslím, i když nechci hodnotit soupeře. Sparta je podle mého na podzim na tento režim zvyklá.

Po příchodu do Plzně jste se netajil nejen tím, že se chcete prosadit do základní sestavy Viktorie a tím si znovu říci o pozvánku do reprezentace, ale také touhou napomoci novému týmu k zisku mistrovského titulu. Jak moc by se Plzeň tomuto přání přiblížila, kdyby Spartu porazila a získala tři body?

Vítězství by bylo příjemné, ale rozhodně bych ho nepřeceňoval. Vedli bychom sice ligu s čtyřbodovým náskokem před Spartou, jenže do konce soutěže zbývá odehrát ještě spoustu kol.

Ale i tak půjde o konfrontaci důležitou a logicky i patřičně vyhecovanou...

Není se co divit, pokaždé jde o vyhecovaný zápas. Bylo tomu tak v minulosti, kdy jsem tyto souboje sledoval jen jako divák, je tomu tak i v současnosti. Jen doufám, že tentokrát bude mít souboj se Spartou šťastný konec pro nás.

Reklama

Související témata: