Hlavní obsah

Kameraman Ondříček dostal k osmdesátinám od Slavie dárek, který si moc přál. Výhru

Praha

Spadl z nich hotový balvan. Aby ne, když sedm kol trpěli, strádali a marně čekali na ligovou výhru. Proti ligové štice z Příbrami se konečně dočkali, takže obrovská úleva byla patrná na všech. Však i slavný kameraman Miroslav Ondříček do útrob Edenu přišel, aby trenérovi Miroslavu Beránkovi za tři body poděkoval. „Slíbil jsem mu je k úterním osmdesátinám a jsem moc rád, že jsme slib splnili,“ doznával slávistický kouč, že i jemu se moc a moc ulevilo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávistický kouč Miroslav Beránek hnal svůj tým do útoku i za nerozhodného stavu,

Článek

Červenobílá mizérie je u konce. Týdny se Beránkovi svěřenci plahočili ligou a po brilantním vstupu do sezóny marně hledali sami sebe a svou tvář. Až proti Příbrami, která ji naopak pod novým koučem Tobiášem promptně našla, ji zase objevili.

Výhra pro nejslavnějšího slávistu

„Tu výhru jsme doslova urvali.  A jsem samo sebou moc rád, že jsme ji získali. I kvůli panu Ondříčkovi. Jednomu z největších, nejstarších a nejslavnějších slávistů, kterého znám," svěřoval kouč Beránek po divoké přestřelce, v níž jeho tým dvakrát vedl, Příbram dvakrát vyrovnala, ale Slavia nakonec tři body přece jen nadšeně slavila.

„Pro mě jde o vítězství daleko cennější, než kdybychom vyhráli třeba 2:0. Právě pro zmiňovanou vůli a ochotu rvát se o vítězství až do konce," svěřoval se Miroslav Beránek po rozhodující trefě náhradníka Balaje.

Tobiášovo smutné žertování

„Škoda, že se nehrálo na liduprázdné Julisce, jako v úterý s Duklou. Já totiž číhajícího Balaje v naší šestnáctce viděl, jenže překřičet slávistické fanoušky jsem nesvedl. Na Julisce by mě slyšeli diváci i na horní tribuně, tady bylo na mých hráčích, aby si poradili. Neporadili, ten nejmenší na hřišti jim dal gól, za což by měl poděkovat svým příznivcům. Ti mu ke gólové trefě pomohli," pokoušel se o trochu sarkastické vtipkování příbramský kouč Pavel Tobiáš, jehož magické kouzlo přestalo v Edenu působit. V pěti předchozích zápasech v novém angažmá neprohrál, teď se musel smířit s prohrou.

„Do poslední chvíle jsem věřil, že vítězný gól dáme, i když pravdou je, že výsledek mohl být docela opačný. Za stavu 2:2 nás gólman Rakovan vyloženě podržel, protože Řezníčkovi chytil gólovou hlavičku," jásal se spoluhráči autor jednoho ze tří slavistických gólů Jiří Bílek.

„Ale zase jsme si závěr zápasu zbytečně zkomplikovali. Dvakrát jsme vedli a namísto toho, abychom přidali další branku a dohráli utkání v klidu, nechali jsme hosty vyrovnat a pak se museli o vítězství rvát. Dobře to ale dopadlo, takže vítězství by nám mělo v dalších zápasech hodně pomoci. Už v pátek v derby na Dukle," přiznával na rovinu.

I pokutu určitě zažehnají

Že slavistickým hráčům zisk tří bodů pomohl alespoň na chvíli zažehnat hrozbu finančních sankcí, s nimiž klubové vedení v reprezentační přestávce přišlo, to Bílek kvitoval také.

„Do konce podzimu musíme uhrát devět bodů a pět jich už na kontě máme. A to by bylo, abychom ve zbývajících zápasech čtyři další body nezískali."

„Už v Českých Budějovicích jsme po třech bodech sahali a teď před Příbramí jsem na mužstvu cítil, jak se proměňuje a jaké odhodlání v něm je," souhlasil trenér Beránek, že jeho tým se zvedá a onu podmínku vyřčenou vedením klubu je schopen ve zbývajících podzimních kolech splnit.

„I třeba proto, že v týdnu rozšířil náš kádr gruzínský reprezentant Kenija a hráči najednou cítí, že konkurence roste. Impuls, který působí."

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice