Hlavní obsah

Byla to kudla do zad, posteskl si teplický trenér Ščasný po rozhodující hrubce s Jihlavou

Teplice

Fotbalistům Vysočiny Jihlava jde nedávná trenérská změna k duhu. Po odvolání zkušeného kouče Petra Rady tým v následujících čtyřech zápasech vydoloval deset bodů z dvanácti možných! O dokonalé překvapení se Jihlavští postarali i na teplických Stínadlech vítězstvím 3:2! Byla to zároveň první ligová výhra Vysočiny nad Teplicemi v historii vzájemných zápasů.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Reakce teplického brankáře Tomáše Grigara na nepodařený zákrok v závěru utkání, který předcházel vítěznému gólu Jihlavy.

Článek

Mužstvo Jihlavy fakticky vede trenér Roman Kučera, ale jelikož nemá potřebnou kvalifikaci, oficiálně v této roli vystupuje před médii sportovní manažer Josef Jinoch. „Myslím, že jsme viděli pro diváky zajímavé utkání ve stylu nahoru-dolů. Třikrát jsme vedli, dvakrát domácí vyrovnali. Nakonec jsme zaslouženě vyhráli a jsme rádi, že naše série dál pokračuje. Pan Kučera dobře pracuje a také pro mě je možnost působit bezprostředně u prvoligového týmu obrovskou zkušeností," tvrdil Jinoch.

Jeden z gólů Jihlavy vstřelil Tomáš Kučera, syn trenéra. Takže se dá říci, že Kučerové se výrazně podepsali pod triumf Vysočiny. „Teplice byly před zápasem favoritem. Přijeli jsme s cílem hrát ze zajištěné obrany, aby soupeř narážel na naši pevnou defenzivu. A přitom jsme se snažili o rychlé protiútoky," líčil záložník, jehož branka patřila k nejzajímavějším momentům zápasu. „V první lize to byl asi nejhezčí gól, co jsem dal. Možná se mi něco podobného povedlo v dorostu nebo v jiných mládežnických kategoriích, ale na takové úrovni ještě ne," komentoval Tomáš Kučera svou nechytatelnou trefu.

O výhře Jihlavy rozhodl v závěru Muris Mešanovič. A jak viděl hráč Kučera právě tento okamžik při nedorozumění teplického obránce Vondráška s brankářem Grigarem? „Docela je lituji. Nám jejich kiks pomohl, ale nepřeji to nikomu. Nedá se nic dělat, fotbal takové situace přináší," konstatoval jihlavský záložník.

Hra střední zálohy se Ščasnému nezamlouvala

Teplický trenér Zdeněk Ščasný uznal, že zmíněnému vítěznému gólu Jihlavy předcházela hrubka. „Vondrášek dal brankáři špatně „malou domů" a také Grigar to měl řešit jinak. Škoda, že to přišlo šest minut před koncem a ve chvíli, kdy jsme se nadechovali k případnému finiši. Ten gól byl jako kudla do zad, prostě strašné," hlesl kouč poražených.

Teplice navíc prohrály vůbec poprvé v sezóně na domácím hřišti. „Bohužel naše série skončila. V první půli jsme hráli velmi špatně. Chyběl nám pohyb, rozehrávka, nebylo komu přihrát. Po přestávce jsme dokázali dvakrát srovnat a věřil jsem, že bychom mohli strhnout skóre ve svůj prospěch. Ale měli jsme pořád problémy se středem zálohy. Současně musím smeknout před soupeřem, který hrál obětavě, agresivně a organizovaně. A jelikož nás předčil v těchto atributech, tak jsme nakonec zůstali bez bodu," pragmaticky pravil Ščasný, jehož svěřenci mají z posledních tří zápasů (Bohemians 4:1, Jablonec 2:4, Jihlava 2:3) poněkud „divoké" skóre 8:8.

Reklama

Související témata: