Hlavní obsah

Došek zařídil výhru Slovácka v Brně. Spoluhráčům slíbil občerstvení, že se budou stoly prohýbat

Brno

Fotbalisté Zbrojovky prohráli už páté prvoligové utkání za sebou. Vítězství Slovácka 1:0 na brněnském stadiónu zařídil rozhodujícím gólem její někdejší hráč Libor Došek, který si desátou trefou upevnil vedoucí postavení v pořadí nejlepších kanonýrů nejvyšší soutěže.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Jan Sýkora z Brna a Tomáš Rada ze Slovácka v utkání 13. kola fotbalové Synot ligy.

Článek

„Dostal jsem se za celý zápas do jedné šance a tu jsem proměnil. Dopředu mi bylo jasné, že to bude střetnutí o jediném gólu. Čtyřikrát v řadě jsme nevyhráli, konečně to přišlo. Hlúpik mně poslal z pravé strany do šestnáctky perfektní balón, já jsem se jen modlil, abych trefil bránu. Minimálně z poloviny má na gólu zásluhu on," pochválil spoluhráče, který se vrátil na hřiště po dlouhodobém zranění.

Společně s Doškem nastupují za Slovácko i Kuncl s Kaloudou, kteří také dřív za Zbrojovku hrávali a v Brně mají stále trvalé bydliště. „V pondělí přivezeme klukům občerstvení z McDonalds. To oni neznají, protože v Uherském Hradišti mekáč není. Stoly se budou prohýbat," slíbil se smíchem Došek.

Z Brna pochází i trenér Slovácka Svatopluk Habanec, který si tří bodů z rodného města nesmírně vážil. „Vždyť v závěru podzimu nás čeká hrozně těžký los. Před náročným utkáním se Spartou jsme nabrali trochu sebevědomí, byť to žádný excelentní zápas nebyl. Zatímco v několika předchozích utkáních jsme podali solidní výkon, ale body jsme nezískali, tentokrát jsme vytěžili z minima maximum. Tři body ovšem máme, a to je nejdůležitější," přemítal Habanec.

Brňané přiznávali, že je po dalším nezdaru už čeká tuhý boj o záchranu. Přitom duel se Slováckem absolvovali pod hrozbou pokut. „Na můj výkon to žádný vliv nemělo. Já chci vyhrát každý zápas, a kdybych proměnil aspoň jednu ze dvou šancí, mohlo se nám to podařit. Hlavně ta druhá byla stoprocentní. Moje velká chyba, že jsem nedal gól," kál se obránce Jakub Jugas.

Kouč Zbrojovky Václav Kotal rovněž litoval promarněných střeleckých příležitostí. „Kromě Jugase se bohužel v koncovce neprosadil ani Keresteš, který se octl v jasné tutovce. Slovácko naopak svoji jedinou šanci proměnilo. Pro nás bude teď každý ze tří zbývajících podzimních duelů už téměř existenční, měli bychom z nich získat aspoň šest bodů," plánoval Kotal před duely na Bohemians, s Příbramí a v Hradci.

Reklama

Související témata: