Hlavní obsah

Nebyl jsem vyloučený, takže emoce jsem zvládl, říkal po prohře v Plzni sparťan Vácha

Plzeň

Do Plzně jeli s odhodláním bodovat. V sobotu pozdě v noci odtud sparťané odjížděli hodně smutní po prohře 0:2. Letenský záložník Lukáš Vácha ale přiznal, že soupeř byl lepší a on osobně emotivní zápas sám zvládl.

Lukáš Vácha po utkání Plzeň - SpartaVideo: Sport.cz

 
Článek

Trenéři po utkání Plzeň - Sparta

David Limberský po utkání Plzeň - Sparta

Vřava v plzeňském kotli

Atmosféra zápasu Plzeň - Sparta

Domácí fanoušci po utkání říkali, že jejich Viktorka Spartu přejela jako suchou větev... Hrála velmi dobře. Byla lepší, vyhrála zaslouženě. Bylo znát, že se domácí na nás perfektně připravili, dali nám brzy gól ze standardní situace. Chodili ze zabezpečené obrany do brejků a my jsme se nemohli prosadit do nějaké vážnější šance. Nedokázali jsme si vytvořit takovou převahu, na jakou jsme zvyklí. Trestali také naše chyby. Můžeme jim jen pogratulovat, což jsem udělal,“ říkal v klidu po utkání Vácha.

Výkon nebyl podprůměrný

Podle něho nebyla důvodem prohry únava z náročného programu, ale individuální chyby. „Šťáva nám nechyběla, ale oni vyhráli spoustu soubojů a měli i odražené míče. Z toho pak pramenilo to, že se dostávali častěji do nebezpečných akcí a k zakončení. Nám chyběl klid na míči, zbytečně jsme ho nakopávali dopředu, kde na nás byli připravení. Když jsme se dostali ve druhé půli ke svojí hře, chyběl nám i kousek štěstí, abychom nějakou akci dotáhli,“ litoval.

Rozhodně však odmítl, že by sobotní výkon Sparty byl podprůměrný a bojácný, jako v Malmö nebo Neapoli. „Podali jsme takový výkon, že jsme prohráli. Byl špatný, ale ne podprůměrný, v takovém případě bychom prohráli o pět gólů. Pravdou je, že nás ten první hodně srazil, protože jsme inkasovali z první vážnější situace před naší brankou. Byla to naše velká individuální chyba,“ konstatoval záložník Sparty.

Matějovský byl vyloučen správně

K dýmovnicím, kvůli nimž sudí Jílek utkání třikrát přerušil, se vyjadřovat nechtěl. Emoce, které plály v některých momentech na hřišti, měl pod kontrolou. „Zápas byl vyhecovaný, emoce k fotbalu patří. Nebylo to zase až tak strašné. Byly tam nějaké strkanice, výplach emocí, ale do toho jsem se nepouštěl. Asi jsem ty svoje zvládl, když jsem nebyl vyloučený. Osobně mám čistý stůl, podal jsem si s nimi po utkání ruku,“ pravil Vácha bez emocí.

Přiznal, že vyloučení Marka Matějovského v nastavení bylo podle pravidel: „Útočící hráč šel sám do úniku a náš hráč ho zfauloval. To znamená červenou kartu... To se stane. Mára zabránil tomu, abychom dostali třetí gól. V Evropské lize nám chybět nebude, v domácí ano, ale s tím si musíme poradit.“ Podle Váchy je prohra komplikací, ale o titulu rozhodnuto není. „Určitě to je komplikace, chtěli jsme si odtud odvézt lepší výsledek. Liga je ale dlouhodobá soutěž. Musíme jet dál. Konec je ještě daleko. Určitě nás to ale nijak neovlivní. Ve čtvrtek v utkání Evropské ligy se Slovanem na tohle myslet nebudeme. Vezmeme si poučení, že musíme podat lepší výkon než v Plzni,“ zdůraznil Lukáš Vácha.

Reklama