Hlavní obsah

Statistiky: Kreativním hráčům vládl Juhar, týmem kola Plzeň

Praha

Bylo to těsné vítězství, ale i tak se počítá. Slávistický záložník Martin Juhar vyšplhal na první příčku Chance indexu v rámci 13. kola Synot ligy. Statistika sledující fotbalisty, kteří pro své spoluhráče připravují nejvíce brankových statistik, se dostal na hodnotu 23. Jen dva body za ním se umístil Jakub Rada z Bohemky. Výkonem kola se prezentoval Daniel Holzer z Baníku, týmem kola je podle oficiálního serveru soutěže Plzeň, která zdolala Spartu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Juhar ze Slavie se mohl radovat.

Článek
Fotogalerie

Tři hráči natěsnaní v rozložení tří bodů. Juhar, Rada, Čermák. Tři hráči dokázali nasbírat v Chance indexu dvacet či více bodů. Ani jeden z nich nebyl účastník souboje podzimu Plzeň - Sparta. Letenský zástupce Marek Matějovský ukořistil čtvrtou příčku společně s příbramským Martinem Zemanem.

Třicet pokusů a nic! Takovou porci zápasů čekal záložník Baníku Daniel Holzer na chvíli, kdy v lize poprvé rozvlní síť. Dočkal se až v sobotu proti Hradci - a byly z toho zásahy hned dva! Díky nim navíc Ostrava vyhrála 2:1. A Holzer je rázem nejlepším podzimním střelcem Baníku...

Podzimní šlágr vyzněl jasně pro Plzeň

Ocenění Tým kola putuje tentokrát k fotbalistům Plzně. Vedoucí mužstvo soutěže totiž přejelo druhou Spartu a po vítězství 2:0 se vzdálilo úhlavnímu rivalovi na rozdíl čtyř bodů. Ještě cennější je však pro Západočechy nejspíš fakt, jakým způsobem se ve šlágru kola prezentovali.

Snad všichni čekali vyrovnanou podívanou, možná až taktické šachy, jenže nic takového. Tolik očekávané klání totiž vyznělo nečekaně jasně pro domácí Plzeň, která hosty předčila nasazením i fotbalovostí. Navíc už po 23 minutách vedla 2:0, na což Pražané nenašli odpověď.

A vlastně ani nemohli, neboť za celý zápas nevyprodukovali ani jednu střelu mezi tyče. To hosté se do prostoru brankáře Davida Bičíka trefili hned osmkrát a rozhodně mohli vstřelit více branek než jen dvě. Žádný z brejků ve druhé půli ale ke gólu nedotáhli, agilní Hořava pak z přímého kopu napálil míč jen do břevna.

Viktorii to však mrzet příliš nemuselo. Utkání měla od začátku pod kontrolou a její náskok v čele ligy narostl na čtyři body, naopak na Letenské začal zle dotírat třetí Jablonec...

Reklama

Související témata: