Hlavní obsah

Statistika: Hořava zazářil také jako sprinter, maratóncem je pak Herzán

Praha

Dva muži dokázali ve 13. kole fotbalové Synot ligy pokořit hranici třinácti naběhaných kilometrů v jednom utkání. Fitness statistiky oficiálního webu soutěže vyzdvihly výkon Ondřeje Herzána z Českých Budějovic. Ten si připsal 13 314 metrů. Druhý Marek Hanousek z Dukly 13 167 metrů. Nejvíce metrů ve sprintu si „odpracoval“ Tomáš Hořava z Plzně. Celkem 498. Ve šlágru se Spartou tak zazářil opravdu po všech stránkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Tomáš Hořava.

Článek
Fotogalerie

Přes třináct kilometrů. Slušná porce naběhané vzdálenosti. Pro ligové fotbalisty meta, ke které se dostanou jen ti nejlepší. To se ukázalo i ve 13. kole, kdy se přes tuto metu vyšplhali jen dva hráči. A to dokonce ve vzájemném utkání. Herzán a Hanousek totiž nastoupili proti sobě. Výsledkově šťastnější byl hráč Dukly. V kategorii maratónec ale dominoval Herzán.

Rekordem sezóny je zatím 14 003 metrů Tomáše Ďubeka z Liberce.

Sprintera kola určuje vzdálenost ve sprintu, tedy v rychlosti vyšší než 25 kilometrů v hodině. Téměř pět set metrů za zápas v tomto tempu absolvoval plzeňský Tomáš Hořava. Ten navíc přispěl ve šlágru podzimu se Spartou k vítězství i gólem, byl mužem zápasu.

Druhý hráč, který překonal hranici čtyř set metrů, byl David Štípek z Hradce Králové. Nikdo jiný nenaběhal ve sprintu přes tuto hranici.

Reklama