Hlavní obsah

Hráčem října je sparťan Dočkal, mezi trenéry vyhrál Šilhavý

Praha

Sparťanský záložník Bořek Dočkal se v anketě Ligové fotbalové asociace stal Hráčem měsíce října. Trenérem měsíce za stejné období pak je Jaroslav Šilhavý z Jablonce. Dočkal od fanoušků získal 2351 hlasů a porazil tak Egona Vůcha z Teplic (2245 hlasů) a Martina Pospíšila z Jablonce (2240 hlasů). Anketu vyhrál jako šestý sparťan v historii. Šilhavý svou pátou nominaci proměnil v premiérový triumf.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Sparty Bořek Dočkal ze svým synkem Samuelem po výhře nad Libercem.

Článek

Už pošesté v historii putuje cena pro Hráče měsíce na Letnou. Po Václavu Kadlecovi, Jakubu Brabcovi, Costovi Nhamoinesuovi, Ladislavu Krejčím a Josefu Hušbauerovi se z prvenství v anketě raduje také sparťanský středopolař Bořek Dočkal. Šestadvacetiletý reprezentant dostal v souboji záložníků bezpečně vyhrál před Egonem Vůchem z Teplic a jabloneckým Martinem Pospíšilem. Den po vítězném střetnutí Evropské ligy se Slovanem Bratislava tak mohl v útrobách Generali Areny převzít křišťálovou trofej.

Dočkal se trefil ve všech třech ligových vystoupeních v uplynulém kalendářním měsíci. V duelu v Brně k tomu navíc přidal i jednu asistenci.

„Podobně povedenou sérii jsem už zažil v Norsku, kde jsem byl jednu dobu hodně produktivní v lize i v pohárech. Gólů ve Spartě si vážím o to víc, že byly většinou vítězné a pomohly nám tak ke kýženým bodům," poznamenal bývalý hráč Rosenborgu Trondheim, jenž se stal tahounem také v národním týmu. Čeští fanoušci mu aplaudovali za jeho trefy v Turecku a Kazachstánu.

Na jeho střelecké umění bude tým Pavla Vrby spoléhat i v blížícím se klíčovém duelu kvalifikace EURO 2016 s Islandem, v němž půjde o první příčku ve skupině. „Před startem kvalifikace asi nikdo nečekal, že tohle utkání bude tak důležité. Věřím, že je zvládneme a přiblížíme se postupu, i když ani tak bychom ještě zdaleka neměli vyhráno," uvedl Dočkal.

Hráč měsíce října:
1. Bořek Dočkal (Sparta Praha)2351 hlasů
2. Egon Vůch (FK Teplice)2245 hlasů
3. Martin Pospíšil (Baumit Jablonec)2240 hlasů

Pátý pokus už byl úspěšný: Šilhavý je Trenérem měsíce

Jaroslav Šilhavý dostal opožděný dárek ke svým pondělním 53. narozeninám. Jablonecký kouč ovládl říjnové pokračování ankety Trenér měsíce. Fanoušci mu poslali 2378 hlasů, tedy přibližně o 200 hlasů více než druhému Pavlu Tobiášovi z Příbrami a třetímu Romanu Kučerovi z Jihlavy.

Šilhavý se vítězem ankety stal až na pátý pokus. Předchozí čtyři ve službách konkurenčního Slovanu Liberec totiž neproměnil. „Je to povzbuzení do další práce. Máme před sebou s klubem nějaký cíl, za kterým jdeme. Cením si toho a děkuju všem fanouškům, kteří mi dali hlas. Věřím, že jsem nevyhrál naposledy," řekl na slavnostním ceremoniálu, v jehož rámci mu Daniel Hajný z LFA předal tradiční ocenění.

Trenér Baumitu tak dosáhl dalšího dílčího úspěchu v novém působišti. Jeho tým se po nevýrazném vstupu do soutěže zvedá a momentálně už šlape na paty obhájci titulu ze Sparty. Minulý týden dokonce zlomil dvacetileté prokletí a poprvé v dějinách Synot ligy vyhrál na půdě sousedního Liberce. „Výsledek v derby s Libercem byl opravdu nejhezčí dárek k mým narozeninám. Byl to nádherný pocit a moc děkuju klukům, jak hráli," dodal Šilhavý.

Trenér měsíce října:
1. Jaroslav Šilhavý (Baumit Jablonec)2378 hlasů
2. Pavel Tobiáš (1. FK Příbram)2193 hlasů
3. Roman Kučera (Vysočina Jihlava)2184 hlasů

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články