Hlavní obsah

Statistiky: Plzeň s Jabloncem vládly velké říjnové ofenzivě

Praha

Jaký byl ligový říjen z pohledu statistik na oficiálním webu fotbalové Synot ligy? V útočné činnosti se nejlépe dařilo Jablonci s Plzní, v přesnosti nahrávek zaujala hlavně Sparta. V říjnu byla k vidění tři kompletní kola a nejlepší byla mužstva Plzně a Sparty, která jako jediná dokázala získat plný počet devíti bodů. Před pár dny pak oba týmy absolvovaly vzájemný souboj, který vyzněl lépe pro domácí Viktorii. Ta tedy vede tabulku už o čtyři body před Letenskými a o pět před Jabloncem, jenž se naplno zapojuje do boje o titul.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Vojtěch Kubista (vlevo) z Jablonce se raduje se spoluhráči z gólu proti Teplicím.

Článek
Fotogalerie

V minulém měsíci dokonce Baumit vstřelil nejvíc gólů ze všech, když se ve třech utkáních prosadil celkem jedenáctkrát. Do střelecké pohody mu dost pomohla výhra 6:0 nad Duklou, což byl v říjnu nejvýraznější výsledek.

Stejný počet gólů jako v tomto utkání dokonce dokázaly dát za celý měsíc jen tři týmy - Bohemians, Teplice a Liberec. Vedoucí Plzeň skórovala pětkrát a stačilo jí to ke třem vítězstvím, zároveň její hráči nejčastěji trefili prostor mezi tyčemi.

Na bránu soupeře vypálili celkem 21 pokusů, přičemž hned 9 z nich si připsal na konto nejaktivnější střelec Viktorie Stanislav Tecl. Ten také v říjnu jako první hráč Plzně v samostatné ligové historii vsítil hattrick, a to v utkání na půdě Mladé Boleslavi.

Co se týče pražské Sparty, ta byla v říjnu nejlepší v procentuální úspěšnosti přihrávek. Zastavila se na čísle 82%, což je o 2% více než v případě Plzně, Dukly a Brna. Zbrojovce ale ani takto vysoké číslo nebylo nic platné, neboť za říjen nebrala žádný bod. Stejně na tom byl ještě poslední Hradec.

Hráči: Statistikám vládli sparťané a Tecl z Plzně

Zajímá vás, kdo nastřílel nejvíce branek, vyslal nejvíce střel na branku a rozdal nejvíce přihrávek? Pokud byste nejlepší střelce října chtěli postavit na stupně vítězů, nepotřebovali byste druhou a třetí příčku, ale zároveň by se vám na celou bednu nevešli. V říjnu totiž čtyři hráči nastříleli po třech brankách. Devět se jich trefilo dvakrát a jeden gól dalo 44 hráčů.

Mezi elitní čtyřku patří také Stanislav Tecl, který byl v říjnu nejaktivnějším střelcem. Plzeňský útočník vyslal na branku celkem dvanáct střel, z toho devět jich mířilo mezi tři tyče.

Co se týče přihrávek, v nich dominují sparťané, kteří obsadili prvních pět míst. Vůbec nejvíce pasů rozdal Marek Matějovský, kterému dýchal na záda Jakub Brabec. Po něm byla velká díra, po které následovali další hráči letenského celku.

Reklama

Související témata: