Hlavní obsah

Pražská derby končí na Julisce, Slavia ještě s Duklou neprohrála

Praha

Pražská ligová derby pro letošek končí. Fotbalisté Dukly v dnešním večerním duelu 14. kola hostí Slavii, kterou po návratu do nejvyšší soutěže ještě ani jednou neporazili. První čtyři vzájemné duely skončily 0:0, poslední dva vyhráli sešívaní. Zápas se hraje od 20:15, přímý přenos vysílá Slovak Sport 1, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Dukly Luboš Kozel vyrukuje proti týmu, s nímž jako hráč získal titul.

Článek

Červenobílí to s mobilizací v rámci záchrany a klidné zimy myslí vážně. Slavia poslední tři kola neprohrála a minulým vítězstvím nad Příbramí ukončila sérii sedmi zápasů bez výhry.

„Dukla hraje doma dobře, vyhrává nebo remizuje. Bude to střet dvou odlišných způsobů hry. Věřím, že potvrdíme zlepšenou výkonnost z poslední doby, nechceme na Dukle vyjít naprázdno," říká trenér Miroslav Beránek.

„Jako hráč jsem na Julisce hrál rád. Vždycky tam bylo více fanoušků Slavie než Dukly, jen se návštěvy pohybovaly okolo jedenácti tisíc, což si dnes nedokážu představit. Máme nějaké menší problémy, ale snad bychom to měli doladit tak, že budeme kompletní," dodává ještě kouč Slavie.

Bílek se těší na Kozla

Mezi nejvytíženější hráče sešívaných v tomto ročníku patří stoper Jiří Bílek. „Dukla je strašně nepříjemný soupeř, na začátku sezóny dostávali málo gólů. V týmu je cítit rukopis trenéra Kozla, který od svého týmu chce, aby hrál atraktivní fotbal," říká Bílek na klubovém webu.

Trenéra soupeře velmi dobře zná. „Trénoval mě v Liberci. Byl asistentem trenéra Škorpila, vzpomínám na něj jen v dobrém," usmívá se slávistický obránce.

Dukla prohrála jediný ze sedmi domácích zápasů této ligové sezóny (s Bohemians 1905) a nyní drží sérii tří kol bez porážky.

„Slavia neměla nejlepší období, ale poslední utkání zvládla, takže jí to určitě pomůže k tomu, aby měla větší sebevědomí," avizuje trenér Luboš Kozel. „Očekávám utkání, v němž půjdou obě mužstva po vítězství. My hrajeme doma, Slavii se nám ještě nepodařilo porazit a momentálně je vidět v určitých fázích zápasu naše zlepšená forma. Takže věřím, že budeme mít dostatečnou motivaci k tomu, abychom ji porazili," žádá Kozel, bývalý hráč Slavie.

Reklama

Související témata: