Hlavní obsah

Příbram - Teplice 1:1Řezníčkův gól tentokrát Příbrami nestačil, Teplice vezou bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Řezníček 1 : 0
69. Jablonský 1 : 1
Záznam online reportáže

Příbram

Příbramský kanonýr Jakub Řezníček sice vstřelil svůj devátý podzimní ligový gól, ale na tři body to v páteční předehrávce 14. kola Synot ligy nestačilo. Teplická ofenzívní esa jako by se už uložila k zimnímu spánku. Cenný bod za remízu 1:1 však zajistil stoper Jablonský. Severočeši prodloužili čekání na venkovní vítězství.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Příbrami oslavují gól Jakuba Řezníčka v utkání s Teplicemi.

Článek

Příbram vzala režii zápasu do svých rukou od první minuty. V ní se po rohu a závaru dostal ke střele Zápotočný, ale byl v ofsajdu. Zatímco obávaná ofenzíva hostí se nedostala ani na dostřel Boháčovy branky, ta domácí byla lepší, ale chybělo jí úspěšné finální řešení.

V 17. minutě dostal Pilík parádní přihrávku od Zemana, ale v rozhodujícím okamžiku uklouzl. O dvě minuty později pronikl do šestnáctky Fillo, Ljevakovič ho porazil, ale rozhodčí Orel penaltu neviděl.

Zatímco útoky hostí s přehledem řešil výborný Deli, domácí hledali s obtížemi finální řešení. Po rychlém vyvezení míče Zápotočným se řítil na branku Pilík, ale místo přihrávky Řezníčkovi se rozhodl pro zakončení. Grigara však nadvakrát neprostřelil. Nepřesní v zakončení byli později i Zeman a Sus, který se parádně položil do Zemanova centru, míč však prosvištěl kousek nad břevnem. Už to vypadalo, že poločas skončí bez branek. Proti byl Řezníček. Vondrášek nezvládl odkop, míč se dostal k Řezníčkovi, který ho usměrnil, ač tísněn, k tyči.

Po změně stran pokračovala převaha domácích i jejich trápení v koncovce. I když se po rychlých akcích dostávali do nejisté teplické obrany, nedokázali ji prostřelit. Ve slibné pozici pálil jen do obránce hostí i Řezníček. Jeho další střela pak skončila v náručí Grigara. Bez efektu skončila i akce Zemana.

Teplice sice zvýšily obrátky, ale Litsingi a Mahmutovič jako by na hřišti téměř nebyli, takže Deli mohl nabídnout i několik technických kousků. Příbramské jako by to uspalo. Nechali zcela volného Jablonského, k němuž se dostal centr Nivalda, teplický stoper si míč zpracoval a uklidil do sítě.

Domácí byli chvíli jako opaření a na odpověď už se nezmohli. Zeman z trestného kopu protáhl Grigara a v závěru Zápotočný hlavičkoval v šanci mimo tyče.

14. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - FK Teplice 1:1 (1:0)
Branky: 45. Řezníček - 69. Jablonský. Rozhodčí: Orel - Wilczek, Dobrovolný. ŽK: Krameš - Vondrášek, Jablonský. Diváci: 2248.
Příbram: Boháč - Sus, Deli, Zápotočný, Neves - Hnaníček, Krameš - Pilík, Fillo (81. T. Krbeček), Zeman - Řezníček. Trenér: Tobiáš.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Matula, Jablonský, Krob - Takács, Ljevakovič - Vůch, Litsingi, Nivaldo - Mahmutovič (81. Kapolongo). Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články