Hlavní obsah

Teplice hrály v Příbrami fotbal až po přestávce, přiznal jejich kouč Ščasný

Karel FeltSport.czPrávo

Trenér Teplic Zdeněk Ščasný byl velmi nespokojený s hrou svého týmu v první půli. V kabině prý zvýšil hlas, což ale nechtěl po utkání ventilovat. Podstatná pro něho byla zlepšená hra po změně stran a po dvou prohrách alespoň bod.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic Zdeněk Ščasný

Článek
Fotogalerie

Jak jste s ním spokojený?

Po dvou zápasech, které nám nevyšly, v Jablonci výsledkově a doma s Jihlavou ani herně, jsme uhráli bod. Neodjíždíme s prázdnou. Náš vstup do zápasu a první půle z naší strany nebyly dobré, i když nemohu říct, že jsme Příbram pustili do nějakých šancí. Ale byla aktivnější, měla převahu. My jsme hráli zakřiknutě, bez osobních soubojů, nepodrželi jsme balón. Darovali jsme jí naší individuální chybou branku na konci prvního poločasu. To bylo špatně.

Čím si vysvětlujete individuální chyby? Ta Vondráškova v Příbrami byla další v řadě.

Je pravda, že se nám individuální chyby opakují, jen se v nich střídají hráči. My za ně ale platíme inkasovanými góly. Ale těžko pro ně mám vysvětlení. To se prostě stane. Je třeba ty chyby rozlišovat. V Příbrami jeden hráč, který má míč na noze, ho špatně trefí, a druhý, který ho může ještě odkopnout, tak podklouzne. Navíc jsme v té první půli hráli špatně, ale měli jsme to uhrát na 0:0, a pak by přišlo zlepšení. Věděl jsem, že takhle nemůžeme pokračovat. To se také stalo.

Musel jste o poločase zvednout v kabině hlas?

To je naše vnitřní věc. Podstatné je, že ve druhé půli se situace otočila. Dostali jsme míč na zem, začali jsme hrát kombinačně. Při tom se jen prohodili Vůch, Nivaldo a Litsingi v záloze. Naše hra ale dostala úplně jinou tvář. Začali jsme víc, běhat, bojovat, byli jsme agresivnější, najednou bylo komu nahrát. Přestali jsme si myslet, že jen tak něco uhrajeme. Projevili jsme také vůli ten zápas otočit.

Proč je tak velký rozdíl mezi hrou Teplic doma a venku?

Kdybych to věděl, tak bych to napravil... Nejsme schopní odehrát venku dobře devadesát minut. Až na výjimky jsme venku odehráli dobré zápasy. Co nám chybí, jsou góly. Loni se nám venku dařilo víc, ale měli jsme i štěstí. To letos nemáme, na což se však nechci vymlouvat. Výsledky ale nejsou, a do dalších zápasů venku pak chybí sebedůvěra. Asi z toho to podle mne pramení.

Sporný moment se odehrál v 19. minutě, kdy došlo k souboji Ljevakoviče s Fillem ve vaší šestnáctce. Domácí hráč se dožadoval penalty. Jak jste situaci viděl vy?

Nebyla to penalta, několikrát to bylo vidět v televizi. Rozhodčí byl blízko i hráči říkali, že to byl čistý zákrok.

Reklama