Hlavní obsah

S Pospíšilem jsme si dělali legraci, že si nenahrajeme, smál se Kopic po dalším vítězství Jablonce

Josef Pešout (Jablonec)Sport.czPrávo

Jablonecká fotbalová jízda pokračuje. Série osmi zápasů bez porážky vynesla severočeský tým už do popředí prvoligové tabulky, v níž celek Baumitu patří do silné trojice společně s Plzní a Spartou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký záložník Jan Kopic

Článek
Fotogalerie

„Už jsme bodově odskočili ostatním soupeřům od čtvrtého místa a zůstali jsme vepředu jen tři. Útočíme na největší favority zezadu a nejsme pod tlakem, že musíme hájit první nebo druhé místo. A to nám vyhovuje,“ líčil jablonecký záložník Jan Kopic po vítězství nad Mladou Boleslaví 1:0. „Je to sice nejtěsnější výsledek, ale za tři body, takže je bereme a jsme za ně moc rádi. Určitě se dál popereme o co nejlepší umístění,“ přesvědčoval hbitý středopolař.

Právě také Kopice se spoluhráčem Martinem Pospíšilem zmínil reprezentační trenér Pavel vrba v souvislosti s případnou dodatečnou nominací jednoho hráče do národního týmu pro kvalifikační zápas s Islandem.

„Ale ano, bavili jsme se o tom v kabině,“ usmál se Kopic. „Trošku jsem na to myslel

a bylo by hezké dostat se do nároďáku. Abych se ale na to nějak upínal, to ne. Jen jsem chtěl dát gól, ostatně jako v každém zápase. S Martinem Pospíšilem jsme si před utkáním s Boleslaví dělali legraci, že kdybychom šli sami na branku, tak si nenahrajeme,“ culil se záložník. „Nejlepší by bylo, pokud bychom se do reprezentace vešli oba dva,“ přemítal Kopic.  Jablonečtí v poslední době „mění historii“. Po sedmi letech doma porazili Teplice, po dvaceti letech vyhráli v Liberci, zdolali Boleslav. „Byly tam nějaké negativní série, které se mažou,“ oddechl si záložník.

Co rozhodlo o výhře nad Boleslaví? „Soupeř hrál ze začátku hodně dobře. Čekali na naše chyby podobně jako před týdnem Liberec. Chodili do brejků, měli pár nebezpečných akcí, které jsme přečkali. A pak jsme se také dostali do šancí a jednu jsme proměnili. Naštěstí to stačilo,“ rekapituloval Kopic, který také mohl skórovat. „Snažil jsem se hlavně o přihrávky a pár možností jsem klukům připravil. Škoda, že jsem nevyužil souboj jeden na jednoho, když jsem šel sám proti stoperovi,“ vybavil si momenty zápasu.

Ocenil i přínos Mingazova a Crnkiče. „Oba umí rychle pracovat s míčem. Jsou menší postavy jako já a hraje se s nimi dobře. Mají nepředvídatelné herní nápady a kličky,“ řekl Kopic na adresu zahraničních akvizic.

Jablonec nemíní v rozmachu polevit. „Máme sezónu dobře rozjetou a byla by škoda si to v posledních dvou kolech, co se odehrají na podzim, zkazit. Do Ostravy pojedeme s cílem maximálně bodovat a pak si to rozdáme s Plzní,“ připomněl záložník ligový finiš v tomto kalendářním roce.

Reklama

Související témata: