Hlavní obsah

Že jsme nedali gól? Byla to moje chyba, kál se boleslavský Wágner

Josef PešoutSport.czPrávo

Žádný průlom do dosud mizivé úspěšnosti na hřištích soupeřů se z pohledu fotbalistů Mladé Boleslav nekonal. Středočeši se ve 14. ligovém kole neprosadili ani v sobotu v Jablonci, kde v souboji regionálně blízkých soupeřů nebodovali a vyšli i střelecky naprázdno. Selhání v koncovce vzal na sebe i útočník Tomáš Wágner.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Vlevo mladoboleslavský útočník Tomáš Wágner, kterého střeží Luděk Pernica z Jablonce.

Článek

Jaké máte vysvětlení pro prohru 0:1?

Věděli jsme, že nás čeká těžký protivník. Přesto jsme si mysleli a věřili, že jsme schopní něco uhrát. Jenže jsme nedali gól. A největší chybu, že jsme neskórovali, přikládám sobě. Měli jsme pár šancí. Bohužel jsem ani při té stoprocentní příležitosti netrefil branku. Moje zakončení bylo špatné.

V poločase panoval ještě bezbrankový stav. Co považujete za stěžejní faktor v dalším průběhu zápasu?

První půle jakžtakž dopadla solidně, druhá už kvůli inkasovanému gólu vyzněla pro nás hůř. Jablonečtí přidali. Asi si něco řekli v kabině. Ale to my také, jenže jsme záměry moc nedodržovali.

Zdálo se, že vám chybí důslednější finální fáze i přesnost.

Výsledek 0:1 je dost krutý, protože od něj nebylo daleko k 0:0 nebo 1:1. Pokoušeli jsme se sice o centry a závary, ale ke skórování jsme se nedostali. Obránci byli důrazní, možná i za cenu faulů, ale to se nepíská. To, že jsem snad vyhrál několik osobních soubojů, nám nepomohlo. Jako útočník musím dát gól.

Vnímáte fakt, že právě Jablonec vám v tabulce utekl už na velký rozdíl? A že se vám bodově vzdaluje i třetí příčka?

Jablonečtí mají silné mužstvo. A když nebudou výrazně ztrácet, těžko je doženeme. Záleží tedy na případném jabloneckém poklesu, ale zároveň si uvědomujeme, že musíme zlepšit i vlastní výkony.

V jakém jste rozpoložení po půlročním působení v Mladé Boleslavi?

Odehrál jsem málo zápasů. Zpočátku mě limitovaly zdravotní problémy. Pak jsem nemohl nastoupit proti Plzni, z níž v Boleslavi hostuji. Všechno se to nějak nahromadilo, byly tam reprezentační pauzy. Takže někdy jsem třeba šel na hřiště po měsíční přestávce, což není ideální.

Reklama

Související témata: