Hlavní obsah

Plzeň dál vede, ale výbuchem na Vysočině znehodnotila výhru nad Spartou

Jihlava

Po hodech přišel půst. A pořádný. Spartu v minulém kole jasně přehráli a zdálo se, že o titul podzimního půlmistra je už nic nepřipraví. Jenže fotbalisté Plzně byli po klíčové výhře nahoře až příliš. Kvůli profesorskému výkonu nečekaně vybouchli v Jihlavě. „Pro nás je to hodně blbá porážka. Po takovém zápase, jaký jsme v minulém kole odehráli... V Jihlavě jsme vlastně Spartu úplně znehodnotili,“ měl jasno Stanislav Tecl.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Adam Jánoš (v pokleku) z Jihlavy v souboji s plzeňským Václavem Pilařem. V pozadí vlevo Lukáš Hejda z Plzně.

Článek

Trefná slova, kouč Viktorie musel se svým útočníkem souhlasit. „Dali jsme našim konkurentům dárek, přitom jsme si říkali, že to nesmí nastat. Ano, je to tak, znehodnotili jsme výhru nad Spartou," uznal také trenér Miroslav Koubek.

„Ale pořád jsme první, vyhráli jsme před tímto zápasem šestkrát po sobě a vítězit nelze stále, muselo to taky přijít. Aspoň bod jsme z Jihlavy měli odvézt. Všechno ovšem nebylo jen špatně. Zmobilizovali jsme se, trefili břevno, lítalo to tam. Určitě nepanikaříme," ujistil Koubek.

Na Vysočině vzala za své série, během níž Plzeň v lize šestkrát za sebou vyhrála a osm kol po sobě neprohrála. Přitom stejnými zbraněmi, jakými minule skolila Spartu, se tentokrát nechala sama nachytat. „Je to tak. Jihlava byla mnohem důraznější než my," uznal kapitán David Limberský, který přitom v poslední sekundě první půle otevřel skóre.

Bojovnost na ně stačila

„Sice jsme vedli, ale stejně jsme si o přestávce v kabině říkali, že se musíme herně zlepšit. Místo toho jsme ovšem po přestávce hráli tak, jako by nám jednobrankový náskok stačil, jako by vítězství přišlo samo," láteřil Limberský. „Šance jsme si ještě ve druhém poločase vytvořili a trefili i břevno. Tentokrát však bylo asi spravedlivé, že jsme druhý gól nepřidali," poukázal kapitán Viktorie, který v duchu fair play svůj nadhled dokázal také na hřišti. Ještě za bezbrankového stavu přiznal teč a opravil výrok rozhodčího v neprospěch svého týmu.

Deset minut před koncem přišel na hřiště jako zachránce mazák Horváth, ale ani on už nečekanou porážku na hřišti mužstva usilujícího o záchranu neodvrátil. „Musím uznat, že ve druhé půli jsme byli pohodlnější a moc neběhali. Jihlava hrála dobře v bloku a nebylo jednoduché se tam dostat," krčil Pavel Horváth rameny.

„Nevyrovnali jsme se s bojovností soupeře. A ta na nás stačila," litoval Limberský.

Reklama