Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Brno 0:0Fotbalové utrpení u Botiče ukončilo černou sérii obou týmů

Oddechly si oba týmy, neboť jejich černé série skončily, ale fotbal přišel v dohrávce 14. ligového kola u Botiče zkrátka. Bohemians se totiž rozešli s Brnem po bezbrankové remíze smírně, což znamenalo, že klokani bodovali po třech prohrách v řadě, zatímco hosté trůnící v tabulce na předposlední příčce čekali na první bod od 20. září. To totiž Kotalův tým porazil Liberec, aby dalších pět utkání prohrál. Žádný div, že se v Ďolíčku na fotbal nehledělo a remízu braly s povděkem oba celky.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Záložník Bohemians Jakub Rada (vlevo) a obránce Zbrojovky Jan Malík bojují o míč.

Článek

Absence zkušené stoperské dvojice Brabec - Šmíd klokany v úvodu doslova nabádala, aby si počínali opatrně. Zvláště, když Brno je bodů moc a moc potřebné, neboť pět předchozích duelů prohrálo a propadlo se pod čáru ligového ponoru. Jenže v Praze si věří... Na podzim vyhrálo na Slavii a remizovalo na Dukle, takže chtělo překvapit i u Botiče.

Zabezpečenou obranou a pokusy o rychlé výpady, jimiž mínilo využít absence zraněných stoperů v domácím dresu. Lutonskému se to po sedmi minutách málem povedlo, jenže kapitán Zavadil jeho centr nezužitkoval a napálil míč pouze do bránícího hráče.

Pro domácí ale i tak výzva k ještě větší obezřetnosti. K nervozitě ovšem také, takže žádný div, že jejich hra byla plná nepřesností, zkažených přihrávek a ztracených míčů, z čehož se rekrutoval zápas, který ke koukání nebyl.

Mosquerovu střelu zblokoval Buchta

Parádní trestný kop kapitána Jindřiška míjející jen těsně pravou tyč Hladkého brány sice klokany vyprovokoval k většímu snažení a aktivitě, ale šanci jim nabídl jen jedinou. Mosquera se do ní ve 23. min. individuálními kousky prodral, ale už nevystřelil, protože Buchta ho skluzem o míč připravil.

Ani po přestávce se nebylo nač dívat, neboť fotbal v Ďolíčku strádal a usedavě plakal, zatímco diváci s ubíhajícími minutami nespokojeně pískali. Na podzim byli přece jen od klokanů zvyklí na jiné výkony a hlavně nasazení.

Tentokrát se nedočkali ani jednoho, ani druhého. Domácí si nevypracovali šanci, natož aby vstřelili gól a nakonec museli být rádi, že neprohráli. Střídající brněnský Slančík totiž po pár vteřinách na hřišti střílel po rohovém kopu a závaru před Švengrem zadovkou těsně nad břevno.

Chaboučká ligová partie tak skončila remízou, která uťala dlouhé čekání obou mužstev na bodový zisk. Bohemians se dočkali po třech prohrách, Brno dokonce po pěti.

Fotbalová Synot liga, 14. kolo:
Bohemians - Brno 0:0
Rozhodčí: Proske - Peřina, Mokrusch, ŽK: Nerad - Zavadil. Diváci: 4108.
Bohemians: Švenger - Pauschek, Krch, Cseh, Šírl - Moravec (72. Bartek), Jindřišek, J. Rada, Mosquera - Bratanovič - Mikuš (61. Nerad). Trenér: Pivarník.
Brno: Hladký - Schuster, Košťál, Jugas - Buchta, Malík, Zavadil, Lutonský - Vávra (59. Hyčka), Moukanza (90. Keresteš), Sýkora (81. . Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: