Hlavní obsah

Zvládáme i těžké souboje, libuje si jablonecký Novák, který byl povolán i do reprezentace

Jablonec nad Nisou

Levý obránce Filip Novák zůstává se šesti góly stále nejlepším střelcem fotbalistů Jablonce v probíhajícím ligovém ročníku. Kromě toho, že ho zdobí nevídaná produktivita, spolehlivě si plní i defenzivní úkoly. Jablonečtí za čtrnáct kol inkasovali jen jedenáct branek, z toho v sedmi zápasech udržel jejich brankář Vlastimil Hrubý čisté konto. A v pondělním večeru se Novák dozvěděl, že byl povolán i do české reprezentace pro nejbližší kvalifikační zápas!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký obránce Filip Novák

Článek

Oproti loňsku zažívá ambiciózní severočeský tým v lize herní i výsledkovou proměnu ve všech směrech. „Daří se nám, zvládáme i těžké souboje," pokýval hlavou Filip Novák. „Největší rozdíl je v tom, že loni jsme ztratili i dobře rozehrané zápasy. Dostávali jsme hloupé góly v posledních minutách, kdežto letos nemáme takové výkyvy. Jako obránce mě těší, že často uhájíme vzadu nulu. To je základ," liboval si krajní bek.

Velkou váhu přikládá i taktice. „Jsme na soupeře dobře připraveni. Řada zápasů bývá vyrovnaných, a je to o jednom gólu. Který tým ho dá, zpravidla vyhraje. Povedlo se nám to v Liberci i proti Mladé Boleslavi. Možná jsme byli i šťastnější, což k fotbalu patří," zmínil Novák poslední dvě vítězná utkání.

Atmosféra v klubu je uvolněná

„I předtím jsme porazili Teplice 4:2, ale to jsem nehrál kvůli drobnému zranění. Na tribuně jsem nebyl moc nervózní, protože to kluci zvládli," usmál se obránce, jenž si pochvaluje pohodu v kabině i kolem mužstva. „Je tam uvolněnější atmosféra. A kdyby chtěl někdo mít hlavu příliš nahoře, trenér ho takříkajíc „setře" tím, že zvýší hlas, že nesmíme usnout na vavřínech. Jsme sotva v polovině sezóny a musí tam být pokora," přiblížil Novák vnitřní klima.

Jablonec si drží třetí místo v tabulce, navíc stáhl ztrátu na vedoucí Plzeň na pouhé dva body, od druhé Sparty jej dělí jediný bod. Málo platné, Severočeši patří do okruhů přímých kandidátů na titul!

„Situace se tak vyvinula, ale naším prvořadým cílem je uhájit umístění zaručující účast v pohárové Evropě. Před čtvrtou Ostravou máme devítibodový náskok, což je slibná pozice. A právě v příštím kole jedeme na Bazaly, a pak hostíme Plzeň. Čeká nás tedy exkluzivní závěr podzimu," dodal Novák.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice