Hlavní obsah

Statistiky: Jablonecký Pospíšil těsně vyhrál nad jihlavským Kučerou

Praha

Nejlepším hráčem 14. kola fotbalové Synot ligy ve schopnosti vytvářet gólové šance byl jablonecký záložník a český reprezentant Martin Pospíšil. V Chance index nasbíral 18 bodů, druhý Tomáš Kučera z Jihlavy měl o jeden méně. Týmem kola se stala podle oficiálního serveru soutěže Jihlava, která nečekaně setnula Plzeň. Výkon kola má na svém kontě českobudějovický útočník Jakub Hora.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Martin Pospíšil (uprostřed) z Jablonce se raduje se spoluhráči Ruslanem Mingazovem (vlevo) a Tomášem Junem.

Článek
Fotogalerie

Zatímco v Plzni Pospíšilovi pšenka příliš nekvetla, na severu Čech viditelně pookřál. Suverénním způsobem vzal na sebe roli tvůrce hry a zápas co zápas aktivně vyhledává spoluhráče, navíc se nebojí sám zakončit.

S 11 hráčskými body mu tak patří pozice druhého nejproduktivnějšího hráče týmu za Filipem Novákem a hodně vidět byl i proti Mladé Boleslavi.

Do statistik se sice výrazněji nezapsal, v Chance index však zaznamenal 18 bodů. Poprvé tak tuto statistiku ovládl, dosavadnímu rekordu sezóny se ovšem nepřiblížil. Ten suverénně drží teplický Franci Litsingi, jenž v 9. kole nasbíral rovných 40 bodů. Ve 14. kole se na druhé pozici umístil Tomáš Kučera z Jihlavy, o třetí příčku se dělí Pospíšilův parťák Jan Kopic s Alešem Hanzlíkem z Českých Budějovic.

Týmem kola Jihlava, jako druhý tým v sezóně skolila Plzeň

Husarský kousek se o víkendu povedl jihlavské Vysočině, která doma zaskočila silnou Plzeň. Vedoucí tým ligy si připsal druhou porážku v sezóně a jeho náskok na druhou Spartu se opět ztenčil na rozdíl jediného bodu. Svěřenci Romana Kučery si navíc za svůj triumf 2:1 vysloužili titul Tým kola.

O tom, že Jihlava byla Plzni minimálně vyrovnaným soupeřem, svědčí také statistiky. Domácí vyslali ze svých kopaček celkem 11 střel, z toho pětkrát trefili prostor mezi tyčemi. Svého soka navíc zaskočili vysokou úspěšností přihrávek, konkrétně 80%.

Teprve druhé domácí vítězství v sezóně si připsali hráči Českých Budějovic, kteří v bojovném utkání udolali ostravský Baník 1:0. Hvězdou zápasu byl ofenzivní záložník Jihočechů Jakub Hora, jenž svůj Výkon kola korunoval vítězným gólem.

Nejpřesnějším nahrávačem kola byl Patrik Gedeon z Dukly. Připsal si 68 přesných přihrávek. Nejvíce soubojů zase vyhrál liberecký Slovan. Celkem 121.

Reklama