Hlavní obsah

Majitel Ďolíčku o měsíc prodloužil Bohemians 1905 výpověď z nájmu

Fotbalový klub Bohemians Praha 1905 nedostane k 30. listopadu výpověď z nájemní smlouvy k Ďolíčku, kterou mu v září zaslal majitel stadiónu Bohemians Real. Společnost prodloužila lhůtu o měsíc do 31. prosince, aby se získalo více času na definitivní uzavření smlouvy o výměně stadionu za sousední pozemky s Prahou 10. Informoval o tom deník Sport.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Bohemians 1905 s transparentem na podporu záchrany Ďolíčku během malého pražského derby se Slavií.

Článek

Obě strany se již dříve domluvily na směně stadionu za sousední pozemky v hodnotě 60 milionů korun a doplatek 49 miliónů korun, které majiteli arény poskytne zastupitelstvo Prahy 10. Součástí dohody je také nájemní smlouva mezi městskou částí a Bohemians 1905 na dvacetileté užívání Ďolíčku za symbolickou korunu ročně.

Jenže smlouvu mezi majitelem stadiónu a Prahou 10 stále formálně neschválil Magistrát hlavního města Prahy. Proti transakci se stavěli hlavně zastupitelé TOP 09, která však po nedávných komunálních volbách s největší pravděpodobností nebude vládnout magistrátu ani Praze 10.

Klub věří, že se vše podaří uzavřít a nedojde na krizový scénář znamenající nutnost v zimní přestávce hledat jiný stadion. Vítá posunutí výpovědi z nájmu o měsíc. "To je dostatečný prostor k tomu, aby se vše vyřešilo. Jsme optimisté," řekl ředitel Bohemians 1905 Ladislav Valášek.

"Koaliční jednání teprve probíhají, zastupitelstva ještě nejsou ustanovena. Až se stane, budou naši záležitost řešit," dodal Valášek.

Reklama

Související témata: