Hlavní obsah

Vyhověno. Plzeňský kotel se neuzavře

Odvolací komise Fotbalové asociace ČR částečně vyhověla odvolání Viktorie Plzeň a zrušila čtvrteční verdikt disciplinární komise. Ta kvůli výtržnostem fanoušků v utkání se Spartou uzavřela Plzni na dvě utkání sektory za bránou, kde sídlí „kotel". Místo toho odvolací komise navýšila původní pokutu z 50 na 100 tisíc korun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Viktorie Plzeň

Článek

„Odvolání FC Viktoria Plzeň se částečně vyhovuje. OK FAČR ruší výrok o trestu napadeného rozhodnutí a znovu rozhoduje tak, že se FC Viktoria Plzeň ukládá peněžitá pokuta ve výši 100.000 Kč," stojí v prohlášení komise.

Viktoria pyká za to, že během zápasu 13. ligového kola se Spartou došlo v plzeňském "kotli" k opakovanému použití zakázané pyrotechniky. Kvůli kouři z dýmovnic muselo být utkání hned třikrát přerušeno. Plzeň ve šlágru podzimu zvítězila 2:0.

Disciplinární komise sáhla oproti minulosti k přísnějšímu trestu, jelikož předchozí peněžité sankce udělované ligovým klubům za výtržnosti fandů se míjely účinkem. Plzeň proto měla přijít o „kotel" na utkání Poháru FAČR s Hradcem Králové a v ligovém utkání s Bohemians Praha 1905.

Plzeň se však proti trestu odvolala, jelikož ho považovala nepřiměřený vzhledem k předchozímu rozhodování disciplinární komise. „Vnímáme verdikt jako nepřiměřený a neodpovídající dosavadní rozhodovací praxi disciplinární komise," uvedl generální manažer Plzně Adolf Šádek. Odvolací komise mu dala za pravdu.

Reklama