Hlavní obsah

Pro fotbalistu Klesu kvůli zraněnému kolenu skončila sezóna

České Budějovice

Fotbalisté Českých Budějovic přišli až do konce sezóny o jednoho z důležitých hráčů základní sestavy Michala Klesu. Jednatřicetiletý pravý obránce či záložník musí kvůli přetrženému vazu v koleni na operaci a čeká ho minimálně půlroční pauza. V Dynamu mu po sezoně vyprší smlouva a zatím není jasné, zda bude na jihu Čech pokračovat.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Českobudějovický Michal Klesa.

Článek

Klesa si přetrhl kolenní vazy už na začátku října v utkání českobudějovické juniorky proti Bohemians 1905. Navzdory zranění hrál dál, ale v posledním ligovém duelu s Ostravou udělal špatný pohyb a nohu už vůbec nepokrčí.

"Zřejmě mi v koleni praskl i meniskus. Nohu už vůbec nepokrčím, takže to nejde vůbec. Čeká mě operace a půlroční rehabilitace, než se budu moci vrátit na trávník," uvedl Klesa pro internetové stránky Dynama.

V podzimní části zasáhl do třinácti ze čtrnácti odehraných kol, jeho další budoucnost v dresu ligového nováčka je ale nejistá, protože mu v červnu skončí smlouva. "Uvidíme, co bude dál. Jestli se dohodneme, nebo ne. Ale kdybychom se nedohodli, tak by mě to mrzelo o to víc, že se s Dynamem nerozloučím na hřišti," dodal Klesa.

Reklama

Související témata: