Hlavní obsah

Letenským pomohou proti Jihočechům sparťanská srdce z Vyšehradu

K českému fotbalu v poslední době patří také charita a mistrovská Sparta nezůstává stranou. Pomáhá Nadaci Jedličkova ústavu vybrat peníze na bezbariérový autobus. Osvěta k této akci proběhne během sobotního ligového duelu s Českými Budějovicemi, na který klub děti z Jedličkova ústavu pozval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Mario Holek a Lukáš Vách na návštěvě Jedličkova ústavu.

Článek
Fotogalerie

Sbírka je určena pro pořízení speciálního autobusu na zakázku, který díky bezbariérové úpravě poslouží potřebám Jedličkova ústavu. Je totiž takřka jedinou možností, jak zajistit přepravu většího počtu tělesně handicapovaných dětí na školy v přírodě, nebo kulturní či společenské akce.

Na sobotní zápas Sparty s Českými Budějovicemi zavítá skupina klientů Jedličkova ústavu, kteří budou letenskému týmu fandit přímo na tribuně.

„Na Vyšehradě je hodně sparťanských srdcí, my jim je zase přivezeme na Letnou," usmívá se Irena Fodorová, výkonná ředitelka nadace.

„Je to dobrá věc a jsem rád, že můžeme jako klub pomoci," ujišťuje reprezentant Lukáš Vácha.

Cena autobusu je 8 100 000 korun, zbývají vybrat zhruba 4 milióny. Fanoušci Sparty mohou přispět dárcovskou SMS - stačí poslat text DMS POJEDTESNAMI na telefonní číslo 87 777. Cena každé DMS činí 30 korun.

„Když si vezmu, kolik je v Čechách fanoušků Sparty, kdo ví? Třeba vybereme cílovou částku už do soboty!" plánuje Vácha. „Sparta je vždy v popředí mediálního zájmu, takže může dobré věci hodně pomoci," věří obránce Mario Holek.

Reklama

Související témata: