Hlavní obsah

Dobří jsme nebyli, řekl v Ostravě natvrdo jablonecký lídr Hübschman

Vladimír Kolář (Ostrava)Sport.czPrávo

Nešťastným vlastním gólem ostravského stopera Jana Baránka v 90. minutě vyhrál Jablonec šťastně na Bazalech a udržel se Sparty i Plzně v čele tabulky. Výraznou postavou v jeho týmu byl podle očekávání zkušený záložník Tomáš Hübschman, vítěz většiny osobních soubojů uprostřed pole. Přes cenné vítězství byl po zápase velice kritický.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Záložník Jablonce Tomáš Hübschman (vlevo) a záložník Baníku Dyjan Carlos de Azevedo.

Článek
Fotogalerie

Hodně šťastné tři body, souhlasíte?

Po takovém průběhu zápasu, v němž jsme nebyli dobří, určitě ano. Ostrava si nezasloužila prohrát, hlavně ne takovým gólem. Z tohoto pohledu je na místě říct, že jsme byli šťastnější tým.

Co z taktického arzenálu mělo být vaší hlavní zbraní proti Baníku?

Věděli jsme, že Baník napadá v pěti lidech, což je pro soupeře hodně nepříjemné. Ale když se tato pětice překoná, naskýtá se poměrně velký a prázdný prostor před čtveřicí obránců, v němž se dá dobře kombinovat. To byl záměr, který se nám bohužel nepodařilo realizovat. A když, tak jen občas.

Hráli jste špatně, anebo Baník hrál tak dobře, že jste jej nepřehráli?

Toť otázka, na níž odpověď bych hledal spíše u videozáznamu utkání. Teď si spíše myslím, že dobří jsme nebyli. Určitě jsme nepodali výkon, jaký jsme si představovali a na jaký náš tým má. Možná se na nás projevilo dlouhé cestování. Bazaly jsou z Jablonce nejdál ze všech ligových stadiónů. Vyjeli jsme sice den před zápasem, ale v autobuse strávili otravných pět a půl hodiny.

Zatímco dlouho jste své soupeře válcovali, poslední tři utkání jste vyhráli o gól, dvakrát 1:0, nyní 2:1. Není to tím, že na konci roku už nemáte dostatek sil?

Na tom něco bude. Jakmile se blíží konec sezóny a dovolená, fotbalista se na ni těší a na konci kalendářního roku síly docházejí. To ale neznamená, že by nám bylo jedno, jak na hřišti dopadneme. To vůbec ne. A co se týče posledních výsledků, tak potvrzují, že jsme se zlepšili v defenzivní činnosti, ale je pravda, že nedáváme tolik gólů jako dříve.

Jste v tabulce nahoře, mluvíte mezi sebou o mistrovském titulu?

Já bych to krotil. Zápas s Baníkem potvrdil, že přehnaný optimizmus není na místě. Na týmy, s nimiž držíme kontakt, tedy na Spartu a Plzeň, nám pořád něco chybí. Nedokážeme soupeře přehrávat v každém zápase, nemáme jej pod kontrolou. Obvykle na deset dvacet minut vypadáváme z tempa, a když to pak doháníme, stojí to hodně sil.

Příště hrajete doma s Plzní, možná o přezimování na prvním místě. Bude to jedno z klíčových utkání k dosažení cíle?

Šli jsme do sezóny s touhou vybojovat si účast v Evropské lize. Zatím se držíme dobře. Kdybychom skončili třetí, bylo by to pěkné, pokud dokonce druzí, ještě pěknější. Zápas uprostřed rozehrané sezóny ale o tom nejspíš nerozhodne.

Reklama

Související témata: