Hlavní obsah

Každý je k poražení, musíme najít sebevědomí a konečně zabrat, velí Hadaščok

Liberec

První polovinu ligového ročníku zakončili fotbalisté Slovanu Liberec na nelichotivém čtrnáctém místě tabulky Synot ligy. Dobře si uvědomují, že je čeká těžká zima. Ale nejprve se ještě chystají na sobotní vystoupení v Příbrami. „Pojedeme tam vyhrát,“ vyjádřil útočník Vojtěch Hadaščok odhodlání celé hráčské kabiny.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Vojtěch Hadaščok se raduje z gólu, který vstřelil v nastavení Jihlavě.

Článek

V zápase s Jihlavou (2:2) jste vstřelil svůj druhý ligový gól v probíhající sezóně. Hodně jste si oddechl, že se vám podařilo znovu skórovat?

Předtím jsem se trefil také při remíze 2:2 v Teplicích. To bylo už v pátém kole v srpnu, takže jsem čekal na gól tři měsíce. Proti Jihlavě jsem šel na hřiště za nepříznivého stavu s cílem pokusit se společně s týmem o vyrovnání, což se nám povedlo v poslední minutě.

Limitovalo liberecký tým oslabení o pět hráčů?

Scházejí nám Pavelka, Frýdek, Pimpara, Coufal i Pokorný, ale příležitost dostávají další kluci, kteří jsou připravení naskočit.

V sobotu vás čeká závěrečný zápas v tomto kalendářním roce. Co od něj očekáváte?

Naše situace v tabulce nám velí získat co nejvíc bodů. Obvykle se tvrdí, že se prostě už musí vyhrát a za celý tým řeknu, že chceme uspět. A s tímto cílem a touhou také pojedeme do Příbrami. Až dosud jsme sbírali většinou remízy a to se pak bodové konto navyšuje jen velmi pomalu. Řadu zápasů jsme mohli rozhodnout ve svůj prospěch a byli bychom na tom v tabulce lépe. Vyhrát se dá všude a každý soupeř je k poražení.

Uvědomujete si, že hrajete o holou záchranu v první lize?

To vidí a poznají všichni, kdož se podívají na tabulku. Tam, kde se nacházíme, se bojuje o udržení. Musíme ale v sobě najít sebevědomí a konečně naplno zabrat.

Znáte alespoň částečný recept na potřebnou vítěznou vzpruhu?

Dosud nám chyběl větší klid v koncovce, prostě nám to tam nepadalo. Míče se odrážely jinam, než jsme potřebovali. Takže je nutné zvýšit i důraz v soupeřově šestnáctce.

Reklama

Související témata: