Hlavní obsah

Je zarážející, že nám to ještě někdo sežere, usmíval se příbramský kouč Tobiáš

Příbram

Konečně to přišlo! Fotbalisté Příbrami dali gól po jednom ze signálů, které vymýšlí trenér Pavel Tobiáš. „Pro nás to jsou hrozně důležité body, budeme mít v zimě větší klid na práci,“ oddechl si kouč po sobotní výhře 1:0 nad Libercem v posledním podzimním kole Synot ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Příbrami Pavel Tobiáš oslavuje vítězství nad Libercem.

Článek
Fotogalerie

Lišák Tobiáš byl samý úsměv. „Je až zarážející, že nám tohle někdo sežere. Končím se signály, příště to budeme kopat rovnou, žádné tanečky před šestnáctkou. Každý už to od nás čeká, ale jsem rád, že to vyšlo a dali jsme po signálu vítězný gól.“ Nevěřte mu. Z očí mu v tu chvíli koukalo nejméně dvacet nových kulišáren na rozhození soupeřovy obrany.

Hnaníček skóroval jako Zápotočného náhradník

„Hráčům jsem před zápasem řekl, že tohle je zápas o šest, nebo vzhledem k výhře Budějovic možná o osm bodů a potřebujeme ho vyhrát. Oni k utkání podle toho přistoupili. První půle byla excelentní, ve druhé už jsme vycházeli ze zabezpečené obrany. Nechtěli jsme dopadnout jako s Teplicemi, kdy jsme i po změně stran chtěli hrát fotbal a nakonec ztratili dva  body,“ zdůraznil kouč.

Autorem vítězného gólu byl defenzivní záložník Josef Hnaníček. „Já na tyhle standardky obvykle nechodím, to je věc Tomáše Zápotočného. Jenže ten byl na tribuně kvůli vyloučení v Brně. Tak jsem do toho šel, jako jeho náhradník. Jakub Řezníček minul míč a já měl čas si ho i zpracovat,“ liboval si sváteční střelec, který se trefil na podzim ještě v Českých Budějovicích.

Pokuta je fér, přiznal Šural

Hodně zklamaní byli hráči Liberce. Nejenže prohráli, ale z jejich strany nebyla vidět ani snaha o vítězství. Nesplnili tak úkol od vedení klubu, aby ze zápasů s Jihlavou a v Příbrami získali čtyři body. Mají jen jediný, takže hráče čeká údajně hodně vysoká pokuta. „Je to fér. Nesplnili jsme úkol, nezvládli jsme ani jeden ze dvou zápasů. Celý podzim byl dost špatný,“ přiznal kapitán týmu Josef Šural. „Nezvládáme zápasy pod tlakem. Musíme se s tím srovnat. Neumím si představit, že by Slovan sestoupil, ale ta hrozba je teď reálná,“ dodal stoper Jiří Pimpara.

Viditelně zklamaný byl i kouč Samuel Slovák. „V Příbrami jsme prohráli naprosto zaslouženě. Podali jsme špatný výkon. Připravovali jsme se na standardky domácích a z jedné jsme inkasovali. Naši hráči pozdě zareagovali, zatímco domácí to sehráli šikovně,“ konstatoval. Podle něho musí dojít ke změnám v kádru. „Potřebujeme hráče mentálně silné, kteří tlak zvládnou. Co se mne týká, sám nehodlám odstoupit, ale jako trenér jsem za výsledky zodpovědný, takže nemohu svoje odvolání vyloučit. Ukáží příští dny,“ dodal Slovák.

Reklama